НОВИНИ

Стефан Янев обсъди с посланика на Великобритания провеждането на изборите и инициативата "Три морета"

bnt avatar logo
от БНТ
16:28, 21.05.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на Великобритания Роб Диксън. В рамките на разговора бе отбелязано много доброто ниво на двустранните отношения и бе дадена висока оценка на поддържането на активния политически диалог с Великобритания, която е важен партньор в Европа и съюзник в НАТО.

По време на срещата между премиера Янев и посланик Диксън бе акцентирано върху необходимостта от задълбочаване на двустранните отношения по нов начин след излизането на Обединеното кралство от ЕС, включително относно външната политика, отбраната, сигурността и икономиката.

Бе изразен интерес към по-прагматичен начин за сътрудничество между двете страни, както и за намирането на ефективен подход за задълбочаване на отношенията на двустранно, регионално и международно ниво. Бе обсъдено също провеждането на предстоящите парламентарни избори на 11 юли и предизвикателствата в това отношение.

Специално внимание бе обърнато на възможностите за по-тясно сътрудничество в рамките на Инициативата "Три морета“.

В хода на разговора бе обсъдена също и темата за европейската перспектива на Република Северна Македония. Министър-председателят Стефан Янев използва възможността да изложи категорично и подробно българската позиция по въпроса в контекста на необходимостта нашите евроатлантически партньори да имат ясно разбиране на българския национален интерес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев: Разширяването на ЕС трябва да е основано на устойчиви резултати от добросъседските отношения
Радев: Разширяването на ЕС трябва да е основано на устойчиви резултати от добросъседските отношения
Завърши тактическото учение "Черно море 2021"
Завърши тактическото учение "Черно море 2021"