НОВИНИ

Стефан Янев се срещна с посланика на Катар

стефан янев срещна посланика катар
bnt avatar logo
от БНТ
13:50, 13.07.2021
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на Държавата Катар Рашид Али Ал-Хатър. По повод приключването на мандата на посланика в София премиерът изказа благодарност за заслугите му за укрепването на двустранните отношения през последните пет години.

Министър-председателят бе категоричен, че България счита Държавата Катар за един от своите най-важни партньори в региона на Персийския залив. Свидетелство за двустранните приятелски отношения са многобройните високопоставени посещения през последните години, като контактите между България и Катар продължават да са все така активни, въпреки предизвикателствата на пандемията, причинена от COVID-19.

Премиерът Стефан Янев даде висока оценка пред посланик Рашид Али Ал-Хатър на двустранния диалог и акцентира върху потенциала за надграждане на сътрудничеството в интерес на просперитета на двете страни. По време на разговора бяха изтъкнати също предимствата на България, която е стабилна и сигурна държава и предвидим международен партньор.

В рамките на срещата с посланик Ал-Хатър министър-председателят Стефан Янев поздрави катарската страна за напредъка на подготвителните дейности по организацията и провеждането на предстоящото световно първенство по футбол – FIFA World Cup 2022 в Доха.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП: Няма да подкрепим предложеното от ИТН правителство
БСП: Няма да подкрепим предложеното от ИТН правителство
Обявиха резултатите от първото класиране за гимназиите
Обявиха резултатите от първото класиране за гимназиите