Стефан Янев запозна "малките министри" с дейността на служебното правителство

от БНТ
14:44, 21.06.2021
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
стефан янев запозна малките министри дейността служебното правителство
Слушай новината

Полезни и оригинални предложения за подобряване на образователната среда в България получи министър-председателят Стефан Янев от шестокласници, с които се срещна в Министерския съвет. Учениците от клуб „Традиции и ценности“ към ОУ „Неофит Рилски“ – гр. Габрово, гостуваха днес на министър-председателя с готовност да зададат своите въпроси за дейността на правителството и да дадат предложения по дневния ред на кабинета.

В рамките на разговора им в правителствената заседателна зала премиерът Стефан Янев поздрави „малките министри“ за интереса към работата на институциите и ги запозна с дейността и приоритетите на служебното правителство. Янев изрази своята увереност, че скоро те ще са хората, които ще могат да заемат неговото място като министър-председател и местата на министрите от кабинета.

Министър-председателят Стефан Янев подари на гостите си от училищния клуб плакет на Министерския съвет и копие на уникално издание на „История славянобългарска“. От своя страна шестокласниците изненадаха премиера със сборник с творби на ученици от клуб „Традиции и ценности“, книга с габровски анекдоти и „чаша за неканени гости“ като израз на габровския хумор.

При посещението си в Министерския съвет учениците от ОУ „Неофит Рилски“ разгледаха още Гранитна зала, където традиционно се провеждат различни церемонии и медийни събития и правителствения пресцентър.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
"Модерна" планира да разшири производството на ваксината си срещу COVID-19
"Модерна" планира да разшири производството на ваксината си срещу COVID-19
ЕС въведе четвъртия пакет санкции срещу Беларус
ЕС въведе четвъртия пакет санкции срещу Беларус