НОВИНИ

Стефано Пиоли: Битката за титлата приключи

Приемам критиката като нещо нормално, но не съм фокусиран върху нея, каза треньорът на Милан.

Станко Димов
от Станко Димов
08:55, 01.03.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
стефано пиоли гордеем достигането полуфиналите шампионската лига
Слушай новината

Треньорът на Милан Стефано Пиоли изрази мнение, че битката за трофея в италианската Серия „А“ този сезон е приключила и трябва да стане чудо Интер да не триумфира със Скудетото. Тази вечер се открива 27-ия кръг, като Милан гостува на Лацио от 21:45 часа. „Росонерите“ са на трето място в класирането и изостават на цели 16 точки зад лидера и градски съперник Интер.

„Битката за титлата приключи. Интер прави страхотен сезон. Те показват завидно постоянство и се справят с всяко препятствие по пътя си. Миналата година Наполи записаха страхотни резултати по пътя към Скудетото. Същото прави този сезон Интер. Те са загубили само веднъж до момента“, коментира Пиоли пред клубната телевизия.

Наставникът на Милан сподели също, че не обръща внимание на критиките към него, които възприема като нещо нормално, когато тимът му е далеч от първото място.

„Нямам профил в социалните мрежи и не обръщам внимание на коментарите там. Приемам критиката като нещо нормално. Но не съм фокусиран върху нея, а върху изключително важните цели, които сме си поставили. Сега ни предстои гостуване на Лацио, след това през седмицата имаме мач в Лига Европа (срещу Славия Прага). Това ме вълнува повече, отколкото негативните коментари по мой адрес. Щастлив и горд съм да бъда треньор на Милан. Мисля, че свършихме страхотна работа“, каза Пиоли.

Миналата година „росонерите“ бяха разбити с 4:0 от Лацио на „Олимпико“. Пиоли е категоричен, че не е забравил за тази загуба. „Тя остава вътре в нас“, каза специалистът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вълна от недоволство заради ремонта на летището в Бургас
Вълна от недоволство заради ремонта на летището в Бургас
В складовете у нас има инсулин за три месеца, увери зам.-министърът на здравеопазването
В складовете у нас има инсулин за три месеца, увери зам.-министърът на здравеопазването