НОВИНИ

Стефанос Циципас: Надал се чувства безсмъртен

Стефанос Циципас
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
23:01, 26.06.2022
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Стефанос Циципас изрази мнение, че Рафаел Надал вероятно се чувства „безсмъртен“ след спечелването на Ролан Гарос и минаването на половината път до кариерен Голям шлем – нещо, което не е постигано от повече от половин век насам.

Испанецът грабна забележителната 14-а корона в Париж по-рано този месец, за да прибави към трофея от Аустрелиън оупън, завоюван през януари.

Успехът му във френската столица удължи рекорда му за брой титли от Шлема на 22 и дойде независимо от хроничните проблеми в лявото стъпало.

„Изпитвам огромно уважение за това, което той направи на Ролан Гарос, играейки с това стъпало. Беше счупено по един или друг начин. Вероятно се чувства безсмъртен предвид нещата, които успява да постигне. Мачовете, нивото на интензитет, което той понякога достига, когато е в дискомфорт, ще бъде крайно некомфортно за повечето играчи да се състезават при подобен тип условия физически“, каза първата ракета на Гърция.

Надал влиза в Уимбълдън, който започва в понеделник, твърдейки, че не изпитва никаква болка за първи път от година и половина, след като претърпя лечение за излекуване на болка в нервите на проблемното стъпало.

Стефанос Циципас смята, че Матадорът, шампион в Ол Ингланд Клъб от 2008 и 2010, има психологическо предимство, ако съперниците му смятат, че испанската звезда често е на една контузия от отказване от тениса.

„Свикнали сме да виждаме Рафа да не може да играе и въпреки това да печели безброй титли от Шлема и от други турнири. Точно там мисля, че съперниците му трябва да бъдат по-внимателни. Когато той казва, че не може да играе и има проблеми със стъпалото, точно тогава смятам, че е най-заплашителен по отношение на представянето си. Всъщност е обратна психология по един или друг начин“.

Световният номер 6 Циципас пристига в Лондон след първа титла на трева в кариерата, след като триумфира вчера в Майорка. Сега той трябва да пренесе добрата игра в емблематичния Уимбълдън, където отпадна в три от четирите си участия досега. Това включва и миналата година, когато бе елиминиран от Франсис Тиафо в три сета.

„Миналата година беше трудна за мен. Не играх нито един мач преди Уимбълдън на трева. Опитвах се да играя на тревата както го правя на клей, което беше огромна грешка. Технически, тактически, всичко се разпадна. Поглеждайки към миналата година, изгледах няколко видеа, репортажи. Искаш да анализираш максимално много, да видиш слабите си места. В нито едно от тях нямаше логика“, завърши той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Превалявания в източните и планинските райони
Превалявания в източните и планинските райони
Едмонд Назарян срещу унгарец на старта на Европейското за юноши
Едмонд Назарян срещу унгарец на старта на Европейското за юноши