НОВИНИ

Превалявания в източните и планинските райони

bnt avatar logo
от БНТ
06:01, 27.06.2022
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност, но само на отделни места, главно в източните и планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в източната половина от страната до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София около 27°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд и вечерта с купеста облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Максималните температури ще са 26 - 28°. Температурата на морската вода е между 22° и 25°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 14°.

През следващите дни времето ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и в планинските райони, а във вторник и сряда и в източните, на отделни места ще превали и прегърми. Температурите ще се повишат с два-три градуса и в равнинната част от страната максималните ще са над 30°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаква се Кирил Петков да депозира оставката на правителството
Очаква се Кирил Петков да депозира оставката на правителството
Стефанос Циципас: Надал се чувства безсмъртен
Стефанос Циципас: Надал се чувства безсмъртен