НОВИНИ

Стефка Костадинова получи авторитетния приз "Рицар на годината"

Иконата на българския спорт бе отличена за "цялостен принос в утвърждаване авторитета на нацията и в развитието на световния спорт".

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:32, 04.12.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
стефка костадинова получи авторитетния приз рицар годината
Слушай новината

Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова бе отличена с престижното звание "Рицар на годината".

Орденът на рицарските тамплиери връчва този авторитетен приз за благородство и изключителни заслуги на граждански лица с принос към обществото, които са били пример в отстояването на християнските и рицарските ценности.

По време на церемонията стана ясно, че Стефка Костадинов получава отличието "за изключителни заслуги и цялостен принос в утвърждаване авторитета на българската нация и в развитието на световния спорт".

"Огромна благодарност за авторитетното признание, това отличие е сред най-ценните в живота ми. Не спирам да изтъквам, че моите постижения, рекорди и титли са успехи на целия български народ. Горда съм, че световният рекорд в скока на височина е български и ние като нация, способности и потенциал стоим на върха вече толкова години. Благодаря още веднъж, весели празници, бъдете здрави и силни," заяви световната рекордьорка в скока на височина, чието постижение от 2.09 метра остава неподобрено в продължение на вече 35 години.

Статуетка за "Рицар на годината" пък бе връчена на Стефка Костадинова от Румен Ралчев, Велик Приор на Велик Приорат България, като това се случи на специална церемония по време на ежегодния коледен "Бал на Рицарите".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стоичков за Пеле: Краля винаги ще е един!
Стоичков за Пеле: Краля винаги ще е един!
Гледайте Англия - Сенегал от 21:00 ч. НА ЖИВО на bntsport.bg
Гледайте Англия - Сенегал от 21:00 ч. НА ЖИВО на bntsport.bg