НОВИНИ

Стефка Костадинова с послание към всички спортисти

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:21, 21.12.2020
Чете се за: 01:14 мин.
Други спортове
стефка костадинова послание всички спортисти
Снимка:

Президентът на Българския Олимпийски Комитет отправи послание към всички състезатели в навечерието на коледните и новогодишните празници, предшестващи олимпийската 2021 година.

"В дните преди Коледа винаги сме били заедно, за да отличим най-добрите в спорта, да им благодарим и да си пожелаем хубави дни през Новата година. Този път социалните контакти са в различен формат, но това не бива да ни отнема състезателния дух, вярата и оптимизма", заяви председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова в послание към българските спортисти.

"Здравната криза засегна най-тежко спорта и отмени почти целия международен календар. Много от вас бяха възпрепятствани да се реализират през сезона, огромна част от олимпийските квалификации се отложиха във времето и тепърва предстоят. Милиони спортисти по света изживяха една година на изпитания в отсъствието на нормален състезателен ритъм. Феновете бяха лишени от любимите си мигове и вълнения на живо, което бе много тежка загуба. В тези трудни времена спортът се оказа мощен антишок за преодоляването на огромния стрес и укрепване на имунната система. И именно спортът и физическата активност ще са първото и най-ефективно средство да си възстановим нормалния начин на живот след края на пандемията", каза още Костадинова.

Златната медалистка от Атланта 1996 година изрази увереност, че всички тежки моменти са вече зад нас и сподели очакванията си, че Игрите в Токио отново ще се превърнат в глобален спортен празник.

"Наближава олимпиадата в Токио. Игрите винаги са обединявали човечеството в стремежа за мир, просперитет и благоденствие. От древни времена до днес олимпиадите и спортът са възпитавали хората в най-хуманните качества и ценности. Вярвам, че така ще бъде и сега в Токио. МОК, националните олимпийски комитети и домакините са твърдо решени олимпийските игри отново да се превърнат в глобален спортен празник и да отбележат победата на човечеството над огромното предизвикателство. Отиващата си година няма да запомним с добро, но нека през празниците се заредим с вяра, силен дух и оптимизъм. Уверена съм, че най-тежкото е вече зад гърба ни. Да си пожелаем здраве, сила и много вяра в доброто. Което със сигурност предстои. Весели празници и успешна олимпийска 2021 година", допълва световната рекордьорка в скока на височина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кристиян Малинов се завърна в игра при загуба на Льовен
Кристиян Малинов се завърна в игра при загуба на Льовен
Бизнесът вече може да кандидатства за помощ от НАП
Бизнесът вече може да кандидатства за помощ от НАП