НОВИНИ

Стилиян Петров призова Борислав Михайлов и целия Изпълком на БФС да си подадат оставките

стилиян петров проведе среща клубовете видин региона
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:35, 17.06.2022
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Дългогодишният капитан на българския национален отбор по футбол Стилиян Петров публикува емоционално видеообръщение към всички, които милеят за футбола у нас, във връзка с отсъждането на Софийския градски съд да отмени решенията от конгреса на БФС на 12 октомври.

По време на събитието за президент на съюза бе преизбран Борислав Михайлов, като Петров и останалият екип на кандидат-президента Димитър Бербатов неколкократно алармираха за нарушение на устава на централата по време на конгреса.

В следствие на това самият Бербатов за пореден път призова за провеждането на нов, честен, обединителен конгрес на Българския футболен съюз.

Неговият колега и дългогодишен съотборник Стилиян Петров се обърна към Михайлов и Изпълкома на БФС с думите: "Призовавам г-н Борислав Михайлов и целият Изпълком незабавно да си подаде оставката и публично да се извини, затова че заличи българския футбол".

Обръщението на Стилиян Петров към футболната общественост:

"Здравейте на всички и най-вече на мазохистите, които обичат българския футбол, включително и аз!

В последните няколко дни заваля дъжд от съобщения, от обаждания за това, че е време сегашното ръководство на Българския футболен съюз да си замине, защото родният футбол е на колене. Българският футбол е обвинен в черно тото, в корупция, в расизъм и в какво ли още не. Хората по цял свят вече гледат с друго око на българския футбол.

Ние отново обвинихме българските национали, че тяхна грешка, че те толкова си могат. Това са същите извинения от 15 години насам. Сегашното ръководство на БФС постоянно казва, че ще работи, и че прави промени. Единствената промяна, която трябва да стане сте вие да напуснете туристическа агенция „Български футболен съюз“.

Призовавам г-н Борислав Михайлов и целият Изпълком незабавно да си подаде оставката и публично да се извини, затова че заличи българския футбол.

Мазохистите, време е да се събудим! Не ми пишете и не ми се обаждайте, а бъдете смели и независими! Искайте отговорност от тези, които са виновни.

За пореден път видяхте, че светът отхвърли техният конгрес и показа нередностите, за които ние постоянно говорим.

За съжаление, тази система е пригодена да работи само в ущърб на българския футбол, но и това ще се промени!

Време е да бъдем мъже, време е да бъдем смели! Това е единственият начин отново да се гордеем с българския футбол и отново да имаме футболисти като Христо Стоичков, Димитър Бербатов и Красимир Балъков", каза Петров във видео, публикувано в социалните мрежи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жители на Горубляне блокираха "Цариградско шосе"
Жители на Горубляне блокираха "Цариградско шосе"
Как да се подготвим за пикник на плажа?
Как да се подготвим за пикник на плажа?