НОВИНИ

Стилияна Николова: Отивам в Париж, за да си свърша работата

стилияна николова отивам париж свърша работата
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:20, 20.06.2024
Чете се за: 03:05 мин.
Художествена гимнастика
Слушай новината

По време на Олимпийските игри в Париж си представям една много пълна и шумна зала. За мен това е състезание като всяко друго. Отивам, за да си свърша работата. Това каза абсолютната европейска шампионка по художествена гимнастика от Будапеща 2024 Стилияна Николова.

Тя получи приза за Спортист №1 на месец май в традиционната анкета на Пресклуб „България“. Грацията спечели отличието в допитването до спортните журналисти след като триумфира с титлата в многобоя в 40-ото издание на шампионата на Стария континента. Състезателката на Валентина Иванова добави сребро с обръч и завърши четвърта с лента и пета с топка.

"Няма състезание без напрежение, има винаги тръпка и притеснение дали ще покажеш какво можеш. Всеки един турнир е важен. Най-голямото нещо за успех е трудът, който полагаш и екипът, с който работиш. Мисленето ми е по-различно от преди две години и със сигурност съм израснала в това отношение", спочели Стилияна Николова.

„Емоциите ми от това европейско първенство вече отшумяха. Сега съм фокусирана само върху подготовката ми за олимпийските игри в Париж. От първенството в Будапеща завинаги в съзнанието ми ще остане удовлетворението ми след изиграното четвърто съчетание за многобоя. Самата ми настройка за това европейско първенство беше друга. Беше много по-различна от всеки друг път. Това ми помогна да играя наистина много стабилно“, сподели още тя.

До Олимпийските игри в Париж Стилияна Николова ще участва в още две състезания – в международния турнир в Кайро в края на юни и в Световната "Чалъндж" купа през юли в Клуж – Напока (Румъния). Непосредствено преди старта на Игрите българският отбор ще направи едноседмичен лагер във френската столица.

"Напрежение ще има няма как, защото олимпиадата е най-голямото състезание, в което всеки спортист мечтае да участва. Подготовката върви по план, в момента напрежение не усещаме. Работим над сигурността на съчетанията и над нейната увереност. Вярвам, че трябва да си свършим работата в Париж и всичко ще бъде наред", каза нейната треньорка Валентина Иванова и добави, че в съчетанията на Николова има съвсем малки промени, които са свързани със сигурността на изпълнение.

Европейската шампионка ще има четири нови трика за Игрите във френската столица.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волейболният Левски обяви състава си за новия сезон
Волейболният Левски обяви състава си за новия сезон
Рекордна жега: 40,1 градуса на сянка отчетоха в Русе
Рекордна жега: 40,1 градуса на сянка отчетоха в Русе