НОВИНИ

Стилияна Николова: Всичко ми се стори като един прекрасен сън

стилияна николова добави две сребърни отличия световното първенство
bnt avatar logo
от БНТ
13:11, 18.09.2022
Чете се за: 03:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Младата българска гимнастичка Стилияна Николова даде интервю за предаването "Арена спорт" само ден, след като спечели бронзов медал в многобоя на Световното първенство по художествена гимнастика в София.

За 17-годишната ни грация това беше общо четвърти медал от шампионата у нас, като самата тя разкри, че се чувства много щастлива от постигнатото.

"Емоциите, разбира се, са невероятни. Много съм щастлива от резултатите на това Световно първенство. Успях да си почина добре след вчера. Отдъхнах си вече, защото си свърших работата. Спи се много спокойно след подобни резултати", започна Стилияна.

Николова допълни, че преживените емоции в зала "Арена Армеец" ѝ са се сторили като един прекрасен сън.

"През цялото състезание имаше напрежение и вълнение, така че се чувствах еднакво през всичките дни. Знаех че съм способна да стигна до медалите, ако си изиграя съчетанията така, както са ми заложени. Със свършената работа дойдоха и резултатите. Всичко ми се стори като един прекрасен сън. Разбира се, вярвам в чудеса, вярвам в моите цели и вярвам, че ще ги постигна", сподели българската грация.

Младата състезателка разкри, че основната ѝ цел в бъдеще е участие на Олимпийските игри в Париж през 2024 година, след като успехът ѝ вчера осигури на България квота за индивидуалната надпревара.

"За всеки един спортист основната цел е да стигне до Олимпиада, така че и аз се боря за това", каза Николова.

17-годишната грация сподели и как ѝ се е отразило отпадането поради заболяване на другата ни гимнастичка в отбора Боряна Калейн часове преди старта на шампионата.

"Целта ми за Световното първенство беше да си свърша моята работа. Даже и с отпадането на Буба, това си остана моята цел. Разбира се, много е тежко, когато трябва да играеш сам, но трябваше да се справя и с това", заяви Николова.

"Многобоят е най-тежкото нещо в нашия спорт, но ние се готвим постоянно за него. Тренираме упорито и смятам, че всички се справихме добре вчера. Всички в треньорския щаб са много доволни от мен и се радват, че успях да се преборя", заяви още Стилияна.

Младата ни гимнастичка разкри и какво я е посъветвала нейната майка Паулина Кръстева, която в кариерата си има две световни и една европейска титла като част от ансамбъла ни по художествена гимнастика

"Каза ми да се насладя на момента, да се забавлявам на терена и да си свърша работата, без да мисля за друго", сподели Стилияна Николова.

Какво предстои за младата ни грация, както и какви са нейните интереси извън залата, гледайте в цялото интервю във видеото.

Автор: Моника Симеонова

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивайло Чочев: Пожелавам успех на нациолния отбор, не съм обиден, че не съм повикан
Ивайло Чочев: Пожелавам успех на нациолния отбор, не съм обиден, че не съм повикан
Оценяват щетите след мощната буря в Гоце Делчев
Оценяват щетите след мощната буря в Гоце Делчев