НОВИНИ

Стоичков: Ако Аржентина спечели Мондиала в Катар, Марадона ще възкръсне

стоичков аржентина спечели мондиала катар марадона възкръсне
bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 16.08.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Легендата на българския футбол Христо Стоичков изпитва вина, че не е помогнал на Диего Армандо Марадона да се отдели от негативната среда, от която е бил заобиколен. Аржентинецът почина в края на ноември 2020 година.

„Понякога се чувствам виновен, че не го отделих от тези лешояди, които витаеха около него. Не настоявах толкова много, заради приятелството, което имахме. Понякога седях вкъщи и си мислих: „Не можеш ли да направиш нещо!?“. Затова се чувствам малко виновен. Ядоса ме да видя Диего заобиколен от хора в костюми и вратовръзки, които не се интересуваха от благополучието му. Той никога не се дистанцира от приятелите си. Мисля, че тези момчета го караха да се чувства самотен“, заяви Камата пред ESPN.

Преди няколко дни Стоичков отдаде почит към Диего Армандо Марадона, посещавайки дома му в Буенос Айрес. Според него аржентинецът е белязал живота на всички.

„Говорили сме много пъти. Последният път беше февруари 2016 година. Тогава той лично ми се обади за рождения ми ден. Никога повече не успях да говоря с него, въпреки че си изпращахме съобщения. Той винаги спеше, почиваше си, играеше, разхождаше се. Виждал съм го страда толкова много…", каза още носителят на „Златната топка“ за 1994 година.

Стоичков разкри, че е плакал през 2014 г., след като Аржентина загуби финала на Световното първенство в Бразилия от състава на Германия.

„Сълзите ми напираха. Ако Аржентина спечели Мондиала в Катар, предполагам, че Диего ще възкръсне и ще слезе от небето, за да се радва на терена“, завърши Христо Стоичков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антъни Иванов: Нямах достатъчно време да се подготвя за Европейското по плуване в Рим
Антъни Иванов: Нямах достатъчно време да се подготвя за Европейското по плуване в Рим
Съд в Донецк обвини петима чужденци за наемници
Съд в Донецк обвини петима чужденци за наемници