НОВИНИ

Стоичков подкрепи Петър Хубчев часове преди "Мача на надеждата"

стоичков трифон иванов години без един големите приятели
bnt avatar logo
от БНТ
11:31, 06.09.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Единственият български носител на "Златната топка" Христо Стоичков използва профила си в социалните мрежи, за да подкрепи друга легендарна фигура на българския футбол Петър Хубчев броени часове преди "Мача на надеждата", който ще се проведе по-късно днес от 17:00 ч. на Националния стадион "Васил Левски" и има цел да набере средства за подпомагане на борбата с онкологично заболявания у нас.

Припомняме ви, че преди седмица стана ясно, че самият Хубчев се бори с коварно заболяване, като през уикенда той беше подкрепен и по време на всички срещи от Първа лига, които бяха спирани в петата минута, тъй като легендарният защитник играеш с екипа с №5 на гърба си.

"Днес е денят, в който искам всички до един да съберем цялата си надежда за нашия брат Петър Хубчев! Без него нямаше да има лудо американско лято, нямаше да сме четвърти в света. Петьо, ти беше професорът в нашата защита! Професорски се справи с Батистута, Клинсман и Фьолер! Професорски ще пребориш и болестта! Познавам те от толкова много години и знам какъв боец си! Всяка минута с теб в националния отбор като съотборници и треньори беше чест за мен! С теб съм, Петьо! Петата минута довечера е само и единствено за теб! Мач на НАДЕЖДАТА, 6 септември, Национален стадион "Васил Левски", написа Христо Стоичков.

Стоичков и Хубчев са двама от легендарните български футболисти, които бяха част от състава, достигнал до 4-ото място на световното първенство в САЩ през 1994-а година. Две години по-късно двамата са отново съотборници по време и на Евро 1996 в Англия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Букайо Сака за втори пореден сезон е "Играч на годината" в Англия
Букайо Сака за втори пореден сезон е "Играч на годината" в Англия
Благоевград отбеляза 138 години от Съединението
Благоевград отбеляза 138 години от Съединението