НОВИНИ

Стойчо Младенов: Футболистите, които осъдиха ЦСКА, бяха привлечени против желанието ми

стойчо младенов футболистите осъдиха цска бяха привлечени против желанието
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:47, 07.02.2022
Чете се за: 04:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши-треньорът на ЦСКА - Стойчо Младенов, даде своя коментар за представянето на тима в контролата с Царско село.

На стадион "Българска армия", "червените" победиха "царете" с 3:0 в двубой с много грубости от страна на гостите, които доведоха до контузия на Тибо Вион. Младенов сподели, че е изненадан от агресивността на Царско село и изрази съжаление за травмата на френския полузащитник.

"Това е един добър завършек на подготвителния период. През последните шест дни натоварихме малко повече футболистите, затова и вчера, и днес липсваше малко свежестта. За моя изненада в днешната среща противникът игра много агресивно. Нас ни устройваше да правят висока преса, но агресивността им преминаваше границата във всяко едно отношение. Бездействието на главния съдия ме учуди изключително много, защото от първите минути видя с какво поведение Царско село игра срещу нас и трябваше по-рано да реагира. Ще видим в другите мачове дали ще предприемат същия подход. За трети път Тибо Вион получава една и съща контузия, която ни лишава от голяма вариативност, защото той запълва всяка една празнина на терена. Много съжалявам за неговата контузия, дано да не е счупване, за да може по-бързо да се възстанови", заяви Младенов.

Специалистът сподели, че е доволен от изявите на Жорди Кайседо и Бисмарк Чарлс, който се превръщат в най-силното оръжие на "армейците". Младенов добави, че новото попълнение Браян Морено все още се възстановява от контузия.

"Кайседо има много малко игрово време изиграно от момента, в който замина за Еквадор. Затова го оставих да изиграе пълни 90 минути, за да подобри игровия си ритъм. Радвам се, че се върна отново към головете. Изключително съм щастлив, че Бисмарк е такова добро състояние. Браян Морено пристигна контузен и ще му трябва време да се възстанови. Опитахме да поработим с него, но болките продължават. Докато не се възстанови, няма да се натоварва физически. Много е трудно да се открият класни играчи. Защото имаме бюджет и други неща, с който трябва да се съобразяваме", каза треньорът на носителите на Купата.

Стойчо Младенов отново коментира възложената от ФИФА санкция клубът да изплати близо 3 милиона лева по делото "Бенжелюн". Наставникът е на мнение, че казусът ще има позитивен край за ЦСКА, тъй като собственикът Гриша Ганчев е твърдо зад интересите на клуба.

"Каква е вината на нашия собственик за задълженията, натрупани във времето. Развитието в това отношение ще има позитивен край. То ни даде възможността да се обединим около каузата ЦСКА и Гриша Ганчев. Не знам как издържа този човек, всеки друг на негово място би напуснал. Ганчев е захапал здраво ЦСКА и няма да го пусне дълго време", заяви опитният специалист.

"Ние сме здраво стъпили на земята, не правим глупости, които са се вършили във времето и сега Гриша Ганчев трябва всичко това да го поема. Всичките негативи и глупости, които са се вършили от предишните ръководства, той трябва да изчиства задължения, които изключително много ни затрудняват. Затова имаме план, който бавно и постепенно трябва да се изпълни. Имаме шанс да се преборим за титлата тази година, но ако не успеем, това не значи, че догодина няма да се преборим", каза Младенов.

"Да, повечето футболисти са привлечени по мое време, но да не се връщане отново на тази история. От години дъвчем темата с футболистите, привлечени по мое желание и тези, които са привлечени без мое желание. Тези хора, които осъдиха клуба са точно тези, които не желах в ЦСКА", завърши Стойчо Младенов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вторият срок започна: Къде учат присъствено и къде останаха онлайн
Вторият срок започна: Къде учат присъствено и къде останаха онлайн
Десетки транспортни фирми от Югозападна България пред фалит заради високите цени на горивата
Десетки транспортни фирми от Югозападна България пред фалит заради високите цени на горивата