НОВИНИ

ЦСКА победи Царско село при представянето на отбора за пролетта

цска царско село
bnt avatar logo
от БНТ
15:48, 07.02.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Тимът на ЦСКА победи като домакин Царско село с 3:0 в контролна среща преди подновяването на първенството в петък.

Преди срещата с "царете" "армейците" представиха отбора, с който ще атакуват шампионската титла през пролетта. Двете нови попълнения на "червените" Браян Морено и Маурисио Гарсес също бяха представени, но те все още не са картотекирани заради наложената от ФИФА санкция на ЦСКА.

Съставът на Стойчо Младенов откри резултата в 24-ата минута. Греъм Кери центрира в наказателното поле на гостите, където Юрген Матай засече с глава и прати топката във вратата на неразчетено излезлия страж Хадим Ндиае.

В 64-ата минута Царско село остана с човек по-малко на терена заради Пиер Зебли, който получи директен червен картон за острото си влизане в краката на Тибо Вион в средата на терена. Френският полузащитник на ЦСКА бе изведен от стадиона с линейка и със съмнение за сериозна контузия на глезена.

Десетина минути преди края на срещата реферът Волен Чинков изгони втори футболист от състава на "царете". За нарушение в средата на терена Матео Лукарели бе санкциониран с втори жълт картон и пое преждевременно към съблекалните.

ЦСКА се възползва от численото си преимущество на терена и отбеляза втори гол в 82-ата минута чрез Жорди Кайседо, който стреля от границата на наказателното поле в долния ляв ъгъл на Ндиае.

Крайният резултат в мача оформи Кайседо с второто си попадение в срещата, засичайки с глава центриране в наказателното поле на гостите.

Снимки: БГНЕС

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Канадец сбъдна олимпийската си мечта в слоупстайла
Канадец сбъдна олимпийската си мечта в слоупстайла
Ариана Фонтана защити титлата си на 500 метра в шорттрека
Ариана Фонтана защити титлата си на 500 метра в шорттрека