НОВИНИ

Стойчо Младенов говори за спортсменство и уважение преди Левски

Стойчо Младенов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:53, 24.09.2021
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов призова за спортсменско поведение на терена и по трибуните по време на Вечното дерби с Левски в неделя, 26 септември. Срещата от 9-ия кръг на Първа лига е от 16.30 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Стойчо Младенов говори с уважение за съперника и треньора на „сините“ Станимир Стоилов. Той беше категоричен, че ще направи всичко по силите си да победи Левски и изрази мнение, че няма изявен фаворит в мачове от подобен ранг.

Стойчо Младенов даде пресконференция преди столичното дерби, което носи огромен заряд за феновете на двата клуба.

„Да стане добър мач и да има спортсменско поведение, което да се предаде и на всички останали. Ще се стараем да надделеем и да победим. Това са очакванията. Между тези два отбора никога не е имало явен фаворит, защото историята показва, че който е в по-слабо състояние, побеждава. Никога не може да се твърди за единия или другия отбор, че е слаб. И двата отбора ще се стараят да покажат най-доброто. Не знам защо в много моменти говорим за подценяване, ние сме професионалисти. Сериозността в тренировъчния момент, трябва да се пренесе в мача“, сподели треньорът на „армейците“.

„Вечното дерби е барометър, с който всеки треньор или ръководство може да прецени докъде сме стигнали. Това е един мач, който може да даде голям тласък за развитие на победителя и може да навреди във всяко отношение на загубилия, защото се приема тежко загубата от фенове или ръководство. За съжаление, в България преминаване границата, правим грешки, които се очертават като пагубни в определени моменти“, каза още наставникът.

Не веднъж между треньорите на кръвните врагове във футбола - Левски и ЦСКА - е имало искри преди подобни срещи.

„Всички треньори в елита сме много добри колеги и приятели. Уважаваме се, така трябва да бъде. Днес сме тук, утре ни няма. Уважението е взаимно с всички треньори в А група, без значение на Левски или треньор на Лудогорец е“, уточни Младенов.

„Радвам се, че притежавам такива футболисти като Греъм Кери и Федерико Варела, които дават голямо разнообразие. В офанзивен план с тяхното присъствие отборът може да изненада и да надиграе всеки един противник. Радвам се от връщането на Варела, а Кери защитава както себе си, така и моя избор“, добави още Стойчо Младенов пред журналистите.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В събота пускат нова морска линия в Бургас
В събота пускат нова морска линия в Бургас
МВнР покани международни наблюдатели за изборите на 14 ноември
МВнР покани международни наблюдатели за изборите на 14 ноември