НОВИНИ

Стойчо Младенов: Мачът с Рома е голям опит, не заслужавахме този резултат

Стойчо Младенов
bnt avatar logo
от БНТ
16:03, 17.09.2021
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов определи загубата с 1:5 от Рома като незаслужена.

„Червените“ отстъпиха в първия си мач от груповата фаза на новосформирания турнир Лигата на конференциите.

„Армейците“ не успяха да се противопоставят в Италия на „римските вълци“, водени от треньора Жозе Моуриньо.

Стойчо Младенов сподели вижданията си относно двубоя с Рома след пристигането на тима на родна земя.

Жозе Моуриньо с красноречив жест към Стойчо Младенов след мача

„Самото му изказване (на Жозе Моуриньо – бел.ред.) красноречиво показва какво се случи на терена. Стратегията, която бяхме изградили за този мач в началото беше успешна. Особено в първите 20 минути на второто полувреме бяхме отбор, който тръгна да се надиграва. Червеният картон даде възможност на Рома да разгърне силата си в офанзивен план. И за кратко време успяха да ни вкарат два гола. Ние нямаше как да реагираме, за да променим резултата при подобен развой“, сподели треньорът на ЦСКА.

Наставникът на „червените“ определи изминалия двубой като среща, от която трябва да се извадят само позитиви, въпреки негативния резултат.

„Това е голям опит, който трупаме. Тази загуба няма да ме заблуди, защото знам, че имаме стойностен отбор, имаме добри футболисти. Имаше и грешки, които не бива да се допускат. В много моменти от мача показахме какво искам да представлява ЦСКА“, каза Младенов.

Голът на Греъм Кери във вратата на Рома попадна сред номинираните на УЕФА за "Гол на седмицата" в откриващите мачове от турнира Лига на конференциите. Халфът се разписа в 10-ата минута.

„Самото изпълнение на гола на Греъм Кери, това е отлична атака, която проведохме. Мисля, че като показатели почти се изравняваме с отбора на Рома, но класата в такива определени моменти е решаваща, а при тях класата е в изобилие. При наличието на много основни играчи в нашия отбор ни лишават от решение на мачове във всяко едно отношение, но се вижда, че стилът, който практикуваме се подобрява“, каза още Младенов.

Следващият двубой на ЦСКА е в неделя (19 септември), когато в среща от 8-ия кръг на Първа лига тимът гостува на Ботев (Вр). Двубоят, който ще се играе на стадион "Христо Ботев" във Враца и е от 18:15 часа.

„Ние в момента анализираме изминалия мач и го забравяме, почваме да мислим за следващия мач, това е професионалното отношение, което се изисква от всеки играч и треньор. Да, резултатът много боли, защото не го заслужавахме. Но ние мислим вече за следващия мач“, добави треньорът на ЦСКА.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Китайските астронавти се завърнаха на Земята
Китайските астронавти се завърнаха на Земята
Цифровите COVID сертификати на ЕС: Какво трябва да знаем?
Цифровите COVID сертификати на ЕС: Какво трябва да знаем?