НОВИНИ

Стойчо Младенов: Място в Европа е постижима цел за ЦСКА 1948

стойчо младенов европа постижима цел цска 1948
bnt avatar logo
от БНТ
13:01, 05.03.2023
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Оперативният директор на ЦСКА 1948 Стойчо Младенов даде интервю за предаването "Арена спорт", в което говори за Смладия наставник на "червените" Тодор Янчев, както и какви са целите пред клуба до края на кампанията.

В телефонния разговор Младенов пожела много успехи в треньорската професия на младия наставник Тодор Янчев и изрази задоволството си от все по-силно навлизащата вълна от млади български специалисти.

"Тепърва ще придобиваме впечатления от Тодор Янчев като треньор. Той направи една голяма кариера като състезател и сега му пожелавам същото и като треньор. Аз обикновено избягвам да давам съвети, но, разбира се, ако дойде при мен с конкретен въпрос бих му помогнал. Той има потенциал да стане много добър старши треньор", започна Младенов.

"Много е радостно, че такива млади треньорски имена навлизат в българския футбол (Станислав Генчев, Христо Янев, Владимир Манчев и други). Аз съм сигурен, че разполагат с нужните качества и знания да тласнат българския футбол в положителна насока. Убеден съм, че някои от тях в един момент ще водят и националния отбор", допълни легендата на ЦСКА.

Стойчо Младенов разкри още, че за него място в евротурнирите е напълно постижима цел за ЦСКА 1948, но добави, че тима го очакват тежки мачове, първият от които срещу ЦСКА идната неделя (12 март).

"Място в евротурнирите е постижима цел, но нека да не забравяме, че ни очакват тежки мачове. Отборът ни разполага със сериозен потенциал и смятам, че ще се справи с напрежението, когато то дойде. Разполагаме с добри футболисти и добър треньор, който вярвам, че ще се справи", заяви оперативният директор на ЦСКА 1948.

"Очаквам този мач с нетърпение (срещу ЦСКА), няма как да съм безразличен към него. Надявам се на първо място да видим една добра игра и от двата отбора", сподели "червената" легенда.

Накрая "Екзекутора на Ливърпул" коментира и битката за титлата в Първа лига, в която към момента са въвлечени ЦСКА и Лудогорец.

"Най-хубаво в едно първенство е когато титлата се решава в последните няколко кръга. Създава се една атмосфера по стадионите. Колкото повече отбори се борят за титлата, толкова по-добре", завърши Стойчо Младенов.

Цялото интервю със Стойчо Младенов гледайте във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Постепенно затопляне и повишение на температурите
Постепенно затопляне и повишение на температурите
Тодор Янчев: В треньорството се целя колкото се може по-нагоре
Тодор Янчев: В треньорството се целя колкото се може по-нагоре