НОВИНИ

Стойчо Стоев: Не ни се получи нищо

Стойчо Стоев
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:00, 24.07.2023
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Локомотив София Стойчо Стоев призна, че почти нищо не се е получило в играта на тима и всички са виновни, в това число и той.

Столичните "железничари" отстъпиха с 2:4 на Локомотив Пловдив във втория кръг на шампионата.

"Локомотив Пловдив игра силно, но пък трябва да отбележа, че ние играхме изключително слабо. И то бих казал през целия мач. Не ни се получи нищо – нито в офанзивен, нито в дефанзивен план. За съжаление бяхме доста разпокъсани навсякъде, във всяка една линия. Правихме много грешки и в защита, и в средата на терена. Напред пък нямахме острота. Този мач не се проведе както трябва от всички нас, и от мен в това число. Имахме други идеи, друго желание за мача. Но нищо не ни се получи. И най-вече имахме много брак в отиграванията и това нормално не водеше до нищо. Всяка една атака ни беше сбъркана. Там давахме инициативата на Локомотив Пловдив, които с течение на времето придобиваха увереност. Докато при нас се получаваше точно обратното. Съвсем заслужено загубихме", сподели той след срещата.

На въпрос дали това може да се окаже като урок за отбора, Стоев отговори, че тимът му още не е готов за да се правят такива изводи.

"При нас нещата още не са стиковани. Аз виждам, че в дадени линии си имаме проблеми. Новите състезатели, които са от една седмица, а Траоре дори от 3-4 дни, все още не са готови. Но бях принуден от развоя на мача да рискувам, макар и да не са готови. С идеята нещо да променим. Докато успеем да се сработим като отбор, ще ни отнеме не малко време", допълни той.

Сега предстои градско дерби с Левски, но Стойчо Стоев – който е бил треньор и на стадион "Георги Аспарухов", отказва да го определи като по-специален.

"Всеки мач е важен без значение дали е срещу Ботев Враца, Локомотив Пловдив или Левски. Да, неприятна загуба, но тя вече отмина. Сега трябва да мислим за мача с Левски и наистина да се представим по-добре. Това, която видях, изключително много ме притесни. Аз се притеснявам от това, което видях от моя отбор, а не от подобрението в Левски. Иначе всеки противник си има своите силни качества. По-важното е ние да се опитаме да минимизираме грешките, които не са малко", завърши Стойчо Стоев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицаи с велосипеди следят за реда във Варна
Полицаи с велосипеди следят за реда във Варна
Симеон Николов в групата за световното първенство по волейбол под 19 г.
Симеон Николов в групата за световното първенство по волейбол под 19 г.