НОВИНИ

Стойка Кръстева: Трябва да бъдем по-толерантни към състезателите

Стойка Кръстева
bnt avatar logo
от БНТ
22:45, 08.02.2022
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Олимпийскаата шампионка от Токио Стойка Кръстева отправи апел към зрителите да бъдат по-толерантни към българските състезатели на Зимните олимпийски игри.

Тя посочи важността в подкрепата на зрителите в интервю за предаването "Олимпийските върхове".

"Покрай Олимпиадата, отново се връщат в мен емоциите от лятото. Отстрани нещата изглеждат лесни. Зрителите трябва да бъдат по-толерантни към състезателите. Трябва да подкрепяме състезателите ни, ако стъпят на криво, да са готови да продължат. При мен, ако се бях поддала на емоциите, мачът ми на Олимпиадата в Токио нямаше да протече по този начин. Когато действаш с разум и сърце, нещата се получават", поясни родената в Добрич боксьорка.

Спортист №1 за 2021 г. на боксов клуб Локомотив София сравни треньорските си ангажименти с отговорността на състезателя.

"Като състезател ми е по-лесно. Тогава трябва да съм концентрирана само върху играта си. Един треньор е родител приятел, майка, баща, всичко. Радостта за мен е същата. Когато станах олимпийски шампион, изпитах радостта като състезател. Като треньор е огромно щастие да видя младите, дано доприна да задминат резултатите ни", допълни тя.

Носителката на "Спортен Икар" за 2021 г. поясни как мерките против коронавирус влияят на състезателите.

"Мерките се отразяват на спортистите. Всеки трепери, да не му излезе положителна проба, да не му отнемат мечтата, за която се е борил цял живот. За съжаление тук имаме състезател, който не отпътува, дано скоро излезе от тази ситуация и да продължи. Вълнувам се със състезателите ни в Пекин. Не съм навътре в зимните спортове . Знанията ми в ските са чисто любителски. Обичам да практикувам това хоби. Чух, че са положени доста усилия за церемонията. Не знам доколко е истина за лошите условия, в които се намират. В Токио се бяха постарали, да се чувстваме добре, но в сравнение с олимпиади, които са протекли в нормални времена, условията не бяха добре", разкри тя.

Златната медалистка от Европейските първенства в Букурещ и София в категория до 54 кг си спомни и най-паметните мигове от Игрите в Токио.

"Уникален момент, започнат от Антоаниета Костадинова, която стана сребърна медалистка. Тази олимпиада беше олимпиадата на задружните усилия. Аз винаги вярвам в чудесата, детската искрица не е угаснала в мен. Моето представяне е доказателство. След толкова години трудът се възнаграждава. Смятам че българските спортисти показват силен дух, резултата ще дойде", добави първата олимпийска шампионка за България в женския бокс

За финал тя посочи най-приятните моменти в работата с децата.

"Радвам се, когато видя благодарността в очите им Децата са чисти и искрени. Благодарят ми и ми казват, че ме обичат. Тези моменти не бих ги сравнила с нито един момент от състезателната ми кариера", категорична бе световната вицешампионка от първенствата в Астана и Ню Делхи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германия, Полша и Франция се обявиха за запазването на мира в Европа
Германия, Полша и Франция се обявиха за запазването на мира в Европа
Сани Жекова: Макар че не спечели медал, Радослав Янков се представи достойно
Сани Жекова: Макар че не спечели медал, Радослав Янков се представи достойно