НОВИНИ

Стоилов: Длъжни сме да победим Локомотив (София) на "Герена" и да зарадваме феновете с добра игра

стоилов отправи сериозни критики представянето левски
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:10, 18.03.2022
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред медиите преди утрешното домакинство на "сините" на Локомотив (София) от 24-ия кръг на първенството.

Стоилов отдаде почит към състава на "железничарите", но категорично заяви, че Левски е длъжен да спечели двубоя с добра игра. Наставникът допълни, че титулярният страж Николай Михайлов тренира наравно със съотборниците си, след като получи контузия в сблъсъка с Лудогорец от миналия кръг.

"На този етап, освен Краев, нямаме отсъстващи. Николай Михайлов тренира добре, аз ще преценя дали ще пази. Здравко Димитров също се възстанови от болестта си. Изиграехме един от най-слабите си мачове откакто аз съм тук точно срещу Локомотив (София) през първия полусезон. Това е отбор, който опитва да се надиграва и да владее топката. Този отбор има място в елита и вече има изграден стил на игра, който подобава на името му. Имаме двоен ангажимент към нашите фенове, когато играем на наш терен. Задължени сме да победим и да радваме привържениците с играта си", започна специалистът.

Той добави, че е отборът му се е представил с огромно желание и амбиция в двубоя с разградчани.

"Видях израстване в нашия футбол в мача с Лудогорец. Трудно можем да кажем, че сме направили кой знае какво, но беше видно, че се представихме с огромно желание и огромна амбиция", допълни Стоилов.

Наставникът на "сините" сподели, че Левски трябва на всяка цена да изпълни целта си за класиране в Европа.

"Минавали са ми всякакви мисли. Важно е нивото на отбора да се качва. Много е важно да изпълним целта си да се класираме в Европа. Ще видим по какъв вариант да се случи. Ако не заслужим място в първата шестица, ще се борим през бараж като седми. Утре излизаме за победа. Искам да натискаме през целия мач", каза Стоилов.

Специалистът коментира и случващото се в Зала 3 на НДК, където кандидат-президентът на БФС Димитър Бербатов и неговият екип организираха свой изборен конгрес на централата.

"Конгресът? Нямам представа. За мен ми се виждат несериозни тези разправии във футбола. Като дойде време за Конгрес, по-добрият да победи", завърши Станимир Стоилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България е на 85-то място в Световния доклад за щастието
България е на 85-то място в Световния доклад за щастието
ЕС отпуска 300 милиона евро спешна макрофинансова помощ за Украйна
ЕС отпуска 300 милиона евро спешна макрофинансова помощ за Украйна