НОВИНИ

Стоилов: Футболът е за феновете, който не иска да се ваксинира – да си носи последствията

станимир стоилов постната пица съсредоточим десерта
bnt avatar logo
от БНТ
15:44, 15.10.2021
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на „Левски“ Станимир Стоилов бе категоричен, че отборът има нужда от своите привърженици на стадиона. Властите забраниха присъствието на зрители по спортните събития заради пандемията от COVID-19.

„Мач без фенове не е мач. Трябва да се намери някакво решение, след като работят кафета, театри и дори нощни клубове. Правилата трябва да важат за всички. Не виждам как може да си на кафе или нощен клуб, а да не си на стадиона. Мерките могат да се спазват, стига да се спазват някакви правила. Би трябвало да стане от днес за утре. След като така слагаме забрани. В нощния клуб са на 50 см един от друг. Сега има и ваксини. Всеки може да се ваксинира. Не виждам защо трябва да има забрани. Държавата е решила проблема с ваксините. Който не иска да се ваксинира – да си носи последствията. Недоумявам как работи нощен клуб, а стадион не", сподели Стоилов преди утрешното гостуване на столичния "Локомотив".

"Ако има желание, може да се реши проблем. Тези мерки и без това никъде не се спазват. „Левски“ има крещяща нужда от точки. Няма накъде да отстъпваме. Ако „Левски“ не е подкрепян от феновете си, не играе на нивото си. Футбол без фенове не е истински футбол. Нашият отбор играе по-силно, когато има подкрепата на феновете“, сподели Стоилов.

„Ще видим утре на мача. Лично казах, че в контролата не съм доволен от организацията. Имаше добри неща в завършващата фаза. След пауза, когато отборът е бил разделен, трудно можем да градим. Имахме два-три дни заедно, трябва да градим. Мисля, че за Кордоба има отговор от ФИФА и УЕФА. Няма такъв казус вече. Проблеми имахме поради това, че отложиха мача на Шелис заради коронавирус. Кордоба е единственият, който няма много игрова практика", добави той.

„Имам идеи за промени. Винаги съм бил с идея за избистряне на титулярен състав. Давам шанс на всеки. Не искам да се зачертава само с една грешка. Ще решавам утре. Може да се наложи да направим промени. Имаме висящи с картони“, завърши Стоилов.

В събота, 16 октомври, "Левски" гостува на столичния "Локомотив" на Националния стадион "Васил Левски" от 20.00 часа в мач от Първа лига.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борислав Михайлов с призив: Върнете публиката на стадионите
Борислав Михайлов с призив: Върнете публиката на стадионите
Тежки наводнения в почти цяла Гърция, щетите са сериозни (Снимки)
Тежки наводнения в почти цяла Гърция, щетите са сериозни (Снимки)