Стоилов изявил желание пред фенове да се върне в Левски, но с условие

от БНТ
16:30, 15.08.2021
Чете се за: 05:15 мин.
Спорт
стоилов изявил желание фенове върне левски условие
Снимка: ПФК Левски
Слушай новината

Представители на една от фенските организации на Левски „Ултрас Левски“ разкриха, че бившият треньор на „сините“ Станимир Стоилов се е съгласил да се върне в клуба, но при едно условие. Желанието на специалиста е единствено заплатите на играчите да се изплащат своевременно.

В момента обаче клубът изпитва изключително големи финансови затруднения. През последния сезон ръководството не успяваше да се разплати навреме с футболистите, а към днешна дата ситуацията не изглежда да се е подобрила.

„Този обединяващ образ ние виждаме в лицето на Станимир Стоилов. За наша радост той изрази готовност да се завърне в отбора на сърцето си и единственото условие, което поставя е финансова сигурност и редовно изплащане на заработените заплати на футболистите. Не неговата, а тези на играчите му. Нищо повече от това“, написаха във Фейсбук страницата на „Ултрас Левски“.

От началото на сезона, под ръководството на Живко Миланов, тимът записа три поражения и една победа. Самият специалист разкри, че съставът се нуждае от още няколко попълнения, за да бъде конкурентоспособен.

„Изразяваме пълното си уважение към Живко Миланов, който в тези мрачни времена за отбора не предаде нито за миг синята идея и дава всичко от себе си за нея. Считаме, че заедно със Станимир Стоилов могат да върнат Левски на правилния път“, написаха още от фенската организация.

В началото на седмицата собственикът Наско Сираков изрази подкрепата си към Живко Миланов, като обяви, че „няма да бъде използван като бушон“, след като „остана верен на „синята“ идея в най-трудните моменти от историята на клуба“.

Ето и пълния текст на позицията на „Ултрас Левски“:

Преди повече от година нашата организация даде пълен картбланш на ръководството в лицето на г-н Наско Сираков и на всеки един от треньорските щабове, преминали през стадион "Георги Аспарухов". През това време участвахме активно във всяка една кампания и инициатива, свързана директно или индиректно с тежката финансова криза, в която изпадна любимият ни отбор. С личен пример показахме как трябва да се подкрепя отбора в тези много тежки времена - чисто, безрезервно, с присъствие на стадиона, с членски и абонаментни карти.

С болка всеки един привърженик на Левски приема незадоволителните резултати на отбора. Смятаме, че футболистите ни имат доста по-големи качества и потенциал от тези в отборите, от които загубихме, затова очевидно е нужен друг подход към тях. През изминалата седмица по наша молба проведохме среща с единствения за нас човек, който в този момент може да вдигне както нивото на играта на футболистите, така и да внесе тъй необходимия положителен заряд сред привържениците на Левски. Този обединяващ образ ние виждаме в лицето на Станимир Стоилов. За наша радост той изрази готовност да се завърне в отбора на сърцето си и единственото условие, което поставя е финансова сигурност и редовно изплащане на заработените заплати на футболистите. Не неговата, а тези на играчите му. Нищо повече от това! Всички писания на знайни и незнайни мекотели, живеещи на гърба на Левски, че той иска много пари за себе си, за да поеме отбора, са опит да се внесе интрига сред Левскарските редици и да се дискредитира фигурата му. Запомнете едно, много хора, които гравитират покрай Левски и публиката му, не искат отбора да се изправи на крака, а напротив!

Изразяваме пълното си уважение към Живко Миланов, който в тези мрачни времена за отбора не предаде нито за миг синята идея и дава всичко от себе си за нея. Считаме, че заедно със Станимир Стоилов могат да върнат Левски на правилния път. Призоваваме ръководството на отбора да направи и невъзможното и в най-кратки срокове да върне човека, който в този момент е жизнено важен за този отбор. Той е готов за борба. Готов е да се “бие” за Левски и да победи!

Да живее Левски!

Ултрас Левски

15/08/2021

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата: 4 лица от МВР са привлечени към наказателна отговорност за насилие над протестиращи
Прокуратурата: 4 лица от МВР са привлечени към наказателна отговорност за насилие над протестиращи
14-годишно момче почина след тежко падане на колоездачно състезание в Ботевград
14-годишно момче почина след тежко падане на колоездачно състезание в Ботевград