НОВИНИ

Стоилов остава в Левски, но отсече: Или ще се работи по моя начин, или ставам рибар

стоилов остава левски отсече работи моя начин става рибар
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:02, 14.04.2022
Чете се за: 09:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов заяви на извънредна пресконференция днес, че остава начело на 26-кратните шампиони.

След края на първия полуфинал за Купата на България между Левски и Лудогорец в Разград, спечелен от "сините" с 3:2, Стоилов получи директен червен картон заради несдържаното си поведение към главния съдия Ивайло Стоянов.

В следствие на това, днес на сайт на Левски се появи официална позиция на Мъри, която гласи, че специалистът напуска българския футбол, но остава в Левски.

"Не беше под афект изказването ми, защото много пъти казвам, че не съм се върнал в българския футбол, а в Левски. Май е време пак да напускам българския футбол, но Левски - не. Привържениците не оставиха отбора и аз нямам намерение да оставям тях. Бях изключително доволен от представянето на отбора. Футболът има много неща, които влияят на резултата. Отбор който накара всички нас да гордеем и да се радваме на играта. Не разбрах защо Хосе Кордоба беше изгонен. Винаги имат извинение. Нека те да си коментират всички други глупости. Съжалявам, че накрая си изпуснах нервите, въпреки че имаше достатъчно провокативно поведение към моите играчи. Възпитаваме нашите футболисти - за тях противник и съдия не съществува, а само добрата игра и да се борят за победата. Не можах да издържа на хилядите неща, които ми се насъбраха последно време, но аз съм си виновен за това нещо. Тъжен съм, че пропускам следващия мач", започна Стоилов.

"Жълтият картон - поздравих колегата, говорихме си секунди някъде и към продължаването към тунела видях че противникови играчи вървят към моите и се опитах да ги дръпна, за да няма скандали и да има нови изгонени. Тогава съдията ме дръпна и ми каза ела да ти покажа жълт картон, което знаех, че значи наказание и това ме изнерви, защото аз не влязох, за да правя проблеми, а да разтърва играчите. Някъде около 20-30 метра вървях спокойно. Даже не разбрах, че това е бил съдията. След наказанието ми беше ясно, че пропускам мача с ЦСКА" допълни наставникът.

Стоилов призна, че не харесва начинът на управление на Левски и допълни, че не усеща достатъчно доверие в работата му и тази на неговия екип.

"Имам доста претенции към всички, включително и мен. Не ми харесва управлението на Левски, казах го и на ръководството и трябва да го подобрим. Не мога да лъжа хората. Дойдох, за да казвам истината. Тези допълнителни проблеми създават напрежение върху мен и отбора. Има хиляди неща, които трябва да се изчистят и да се оправят в клуба. Не усещам достатъчно доверие в начина на моята работа. Аз ще работя точно така както мисля, че Левски трябва да се управлява. Или ще продължавам както ми харесва, или се разхождам по улицата и ставам рибар. Знам, че ще излезем лоши, но това е Левски. Ако не им харесва, да излизат и да управляват както искат. Единствената битка, която мога да загубя е на терена. Битка за истината в Левски няма да загубя. Ние сме в една лодка. Всички, които работим в клуба. Харесва ли им, или не това е положението. Истината е най-лесната битка в живота. Казвам винаги истината и така ми е лесно. Други много лъжат и после не помнят какво са казали. Обещах работа и честност. Вече ми се натрупа повече. Ако имам нещо да обяснявам го казвам на Сираков, защото знам, че ще ме разбере", добави той.

"Няма да участвам в такива наказания и грозни сцени. Ще работим малко повече. Това имах предвид, защото българският футбол обикновено е промит от лоши терени, лоши условия. Ще продължа да работя както мисля, че е най-добре за Левски. Предполагам някой ще си каже те биха затова са толкова смели, ако бяхме паднали отговорът щеше да е същият. И при загуба мога да нося отговорност. Играхме изключително атакуващо и по-смело без да изпадаме в глуха защита. В тази схема сме играли само два мача, но играта и желанието, което показаха бяха достатъчни да отговорят на критерия Левски. Те се стараят много. Въпреки че голям брой футболисти нямаме възможност да използваме. Всеки картон е като нож в гърба на целия отбор. Ще продължим да градим и да се опитаме да играем футбол. Да, в реванша никой не знае какво може да стане. Не живеем в заблуда, че сме станали по-силни от Лудогорец. Може да имаме лъкатушене. Отборът може да пада. Мен ме интересува само като работим всичко да е наред. Рано или късно ще станем толкова добри, че няма да ни интересува съдийството. Ще победим и съдиите ако трябва. Директиви, директиви са в главите на някого, който го е страх. За мен най-важно е играта на отбора да е на високо ниво. Играем ли добре побеждаваме. Друго извинение нямам. Причините ги търся в стила на игра. Ако губим аз ще съм главният виновник. Аз имам мое виждане. Знам как се печелят успехи".

"Левски е един от клубовете който постоянно си казва проблемите. Имаме желание за позитивна промяна в българския футбол. Левски иска честност и почтеност. Затова даваме шанс винаги. Ние сме клуба, който всекидневно иска промяна във футбола. Искаме каквото е най-доброто за футбола. На този етап и другите хора не са ме убедили. Казах и на Бербатов да ми каже конкретно какво ще се направи. И там не е най-точното нещо. Да чуем конкретни неща. Левски е най-ощетеният отбор от ТВ правата. Много малко хора водим битката за футбола. Затова Левски в момента е сам в много неща и се бори със себе си, но затова Левски ще се спаси. Вярвам, че клубът ще играе честно и почтено и няма да търси други средства. За нашия отбор гарантирам, че ще играе честно и почтено. Дори да загубим всичките оставащи седем мача. Не можем да отстъпваме под никакви форми на левскарския принцип", каза още той.

"С идването поставих задача - евротурнири. На този етап успяхме да понаваксаме изоставането. В момента сме под върха. Имаме шансове. За да се случи това нещо трябва да спечелим оставащите мачове докрая. Не мога да кажа на 100%, че ще успеем да гарантираме евроучастие. Ако стигнем до груповата фаза в някой от евротурнирите средствата ще успеят да покрият голяма част от бюджета. Ще стигнем и до там и на спонсорите ще им олекне. Както и на привържениците, надявам се да не изоставят отбора.

Нямам претенции под никаква форма от подкрепата на феновете. Където и да отидем ще се чувстваме домакини. Няма какво повече да искам. Искам да има над 10 000 постоянно и да се купуват билети и артикули. Има обединение между всички фенове и фракции. Левскарите трябва да вървим заедно и клубът ще върви. За тях Левски е повече от всичко и могат да заровят всички проблеми", допълни треньорът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светослав Дяков става технически директор на Пирин (Благоевград)
Светослав Дяков става технически директор на Пирин (Благоевград)
Съпругите на моряците от "Царевна": Казаха, че са се евакуирали сами
Съпругите на моряците от "Царевна": Казаха, че са се евакуирали сами