НОВИНИ

Стоилов преди дербито с ЦСКА: В Левски страх от загуба няма

стоилов дербито цска левски страх загуба
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:14, 17.09.2022
Чете се за: 06:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди двубоя с ЦСКА от 11-ия кръг на Първа лига. Първото за сезона Вечно дерби ще се проведе в неделя от 16.45 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Наставникът на "сините" заяви, че тимът му не се страхува да загуби от когото и да е било.

"Страх от загуба при нас няма! И като футболист, и като треньор не съм видял такова нещо. Вече 30 и няколко години участвам в тези дербита - Левски никога не го е бил страх от поражение, единствено се притеснява дали ще играем на максимума си. Естествено, ЦСКА е един от грандовете в българския футбол, често двубоите завършват с много неизвестни, още повече в последно време при съперникът се забелязва стабилизиране откъм игра и резултати, работата на колегите в ЦСКА се вижда - стабилно се движат в първенството. По-добре комплектовани са като отбор спрямо пролетта, с повече амбиция и по-изчистена тактическа дисциплина", започна Станимир Стоилов.

"Обикновено след като си загубил в предния кръг, настроението би трябвало да е малко минорно и да се готвиш в следващия мач да се представиш по-добре, на по-високо ниво, за да си върнеш загубените точки и футболна увереност. Този мач е най-голямото дерби в нашия шампионат, нормално е футболистите да го чакат с нетърпение. Да, имаме доста проблеми по състава, но преди такъв двубой останалите играчи, които са здрави трябва да дадат повече, отколкото са възможностите им. Знаете за Бари, Ноа също продължава да има проблеми, Петрис засега прави усилия да се върне по най-добрия начин в отбора, но на последната тренировка ще преценим за него. Другите са готови да вземат участие в мача. Различното спрямо финала за Купата и мобилизацията? Според мен двата мача си приличат единствено, че се играе Левски срещу ЦСКА", продължи Мъри.

"Май месец мачът за нашия клуб и футболистите ми беше с огромен заряд и значение, дълги години Левски не беше печелил трофей. Голяма част от играчите не бяха участвали в мач на такова ниво, имаше по-голямо напрежение у тях, отколкото беше нужно. Всеки трябва да играе на 100%, да спазва точно и отговорно тактическата дисциплината. Без желание и без амбиция в този мач не може да се участва, задължени сме да дадем максимума от себе си утре. Никой от момчетата ми предполагам не живее с миналото, трябва винаги да се излиза за победа срещу ЦСКА" , каза още той.

"ЦСКА има млад и амбициозен треньор с добри резултати, това дава някаква увереност в отбора им, но за мен е важно как ще играем ние. Винаги съм искал новите футболисти да говорят с качествата си на терена - Шеху ще трябва да покаже на терена колко е сериозна неговата визитка. Факт е неговото добро ниво през последните години, той трябва да го защити на терена. Футболната общественост, феновете ни, журналистите оценява подобаващо всеки добър играч. Положителното е, че може да играе като десен защитник, централен защитник и дефанзивен полузащитник. Имам наблюдения върху този играч в годините, знаех качествата му, агент ни каза, че още не е подписал с никой, реагирахме светкавично. Играл е в сериозен отбор като Омония, това показва, че има добра практика, играл е скоро и за националния отбор на Нигерия, това говори добре, но е важно занапред какво ще покаже - искам моите играчи да играят добре за Левски. Има договор до лятото, от него ще зависи и от нас, естествено, как той ще се представи тук", продължи Мъри.

"Ако си футболист на Левски и нямаш хъс, желание, амбиция, значи си сбъркал професията. Второ, когато играеш най-голямото дерби на България е допълнителна мотивация. Трето, загубата преди седмица също трябва да дава мотивация. Без борба на терена не можем да говорим за тактика, изпълнение и стил на игра. Футболистите също трябва да оценят момента и дадат най-доброто от себе си. Развитието на Левски ли? Левски има доста добро ниво, в България трудно някой отбор може да направи разлика в представянето на терена, резултатът не винаги зависи от това кой е по-добрият, но като стил и надиграване можем да отговорим на всички водещи отбори, нямам притеснения. Левски израсна много като стил и поведение на терена, да, имаме проблеми на моменти откъм резултати. Бройката е стеснена и малка, затова казвам - ако всички са здрави, няма да имаме проблем да се надиграваме с всеки в първенството. Да, има променлив успех, но играем футбол, който се харесва на хората и ще се подобряваме още повече. Важно е да запазим желанието, амбицията и да искаме да побеждаваме, както досега", завърши треньорът на Левски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вангелов и Дубов загубиха, но с шансове за репешаж на Световното по борба в Белград
Вангелов и Дубов загубиха, но с шансове за репешаж на Световното по борба в Белград
Силна буря се разрази в Бургас, има щети (СНИМКИ)
Силна буря се разрази в Бургас, има щети (СНИМКИ)