НОВИНИ

Стоилов преди мача за Суперкупата: Ще направим футболен спектакъл с Лудогорец

стоилов мача суперкупата направим футболен спектакъл лудогорец
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:39, 31.08.2022
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди утрешния двубой с шампиона Лудогорец за Суперкупата на България. Мачът е утре вечер от 20.00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Мъри отличи футболистите на "сините" като една от основните причини клубът да е спасен.

"Едни от най-много заслужилите за това Левски да е спасен са футболистите. Така че те заслужават цялото уважение. Левски в момент е изцяло бизнес проект. Откакто аз съм в клуба близо година тук не е изпратен или даден насила нито един лев. Клубът привлича изключително много финансови средства и сам си оправя бюджетите. Но от друга страна Левски е изключително далеч от финансовата неразбория и ще има нужда от ново събиране и прегрупиране на силите в скоро време", започна наставникът.

"Ситуацията, в която се намират два клуба, са коренно различни, говорим най-вече за финансовата част. В последната година при нас се случи футболният бизнес, влязоха средства, вече не виждам фирми и институции, към които да сме некоректни, но сме твърде далеч, за да кажем, че Левски е спасен. Левски си има свой план, ще се опитаме със средствата, с които разполагаме, да направим боеспособен отбор", коментира Стоилов.

Относно предстоящия двубой наставникът на "сините" каза: "Мисля, че и двата отбора няма какво да загубят от този мач, те спечелиха каквото трябваше през миналия сезон. Естествено, отборът, който има да печели, е Левски, защото Лудогорец е спечелил достатъчно трофеи през последните години, а Левски - не. В българския футбол трудно някой може да изненада. Всички клубове и треньори се познаваме добре. И двата отбора имаме претенции да сме водещи в България и сме задължени да направим един футболен спектакъл. Лудогорец изобилства с играчи от изключително високо ниво, така че трудно мога да отлича някой, но естествено, българските играчи - Недялков, Десподов, Делев, Янков и Терзиев. Заслужават поздравления за работата, която вършат като клуб".

Стоилов коментира и отсъствието на централния защитник Ноа Сонко Сундберг, който е наказан.

"Ноа се превърна в основен играч в нашия отбор, взима участие във всички мачове, един от важните играчи в защита. Досега играе стабилно и сме нямали големи забележки, но мисля, че и другите ни футболисти могат и трябва да поемат тази отговорност. Имаме и други опции, за да играем в схема с трима защитници", завърши Станимир Стоилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС прекратява облекчения визов режим с Русия
ЕС прекратява облекчения визов режим с Русия
Президентът Румен Радев пристигна в Обединените арабски емирства
Президентът Румен Радев пристигна в Обединените арабски емирства