НОВИНИ

Стоилов: Преживяхме трудни 10 дни, оттук нататък всеки мач за Левски е като финал

стоилов преживяхме трудни дни оттук нататък всеки мач левски финал
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:26, 19.08.2022
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди домакинството на "сините" от седмия кръг на Първа Лига срещу новака Хебър Пазарджик. Двубоят e в събота от 20:15 часа на стадион "Георги Аспарухов" в столицата.

Мъри призна, че футболистите му все още преживяват тежко отпадането от Хамрун Спартанс в Лигата на конференциите. Специалистът изрази надежда тимът му да изиграе добър мач срещу селекцията на Фулвио Пеа утре вечер.

„Преживяхме трудни 10 дни. Опитахме да съхраним най-вече емоционално играчите. Надявам се на добра игра утре. Във футбола нямаш време за съзерцания, защото бързо идва следващия мач", започна специалистът.

Той разкри, че всички контузени футболисти са възстановени и са на разположение за игра. Стоилов добави, че при добра оферта за даден футболист, клубът би се разделил с него, но към момента няма предложение, което да задоволява Левски.

"Всички, които бяха контузени, са възстановени. Не преливаме от много играчи. Ако има добри оферти, ще продаваме. За момента няма оферта, която да задоволява клуба. Играчите трябва да мислят за играта си на терена", заяви треньорът.

Любимецът на Сектор "Б" каза, че не изпитва притеснение за посещаемостта на феновете по трибуните след отпадането от европейските клубни турнири.

"Нямам притеснение от посещаемостта на феновете. Нормално е у тях да има разочарования. Любовта надделява над болката при левскарството. Само с подкрепа и пълни трибуни можем да вървим напред. Не виждам смисъл да ги призовавам. Те ще посетят стадиона. Когато е най-трудно, винаги са на стадиона", сподели Стоилов.

Треньорът на Левски категорично заяви, че оттук насетне всеки двубой за "сините" в първенството е като финал.

"Надявам се паузата да е помогнала на играчите да се отърсят. Те спечелиха любовта, заслужиха си я. Оттук нататък всеки мач за тях в първенството е финал", каза още бившият футболист.

Мъри заяви, че за него е важно Левски да играе на високо ниво във всеки мач.

"Отборът е загубил 1 или 2 мача за последните 8-9 месеца и може би още 1-2 без значение. Нужно е да играем на високо ниво всеки мач. За мен е важно моят отбор да играе на максимум. Постигане на постоянство в играта е най-трудното", завърши Станимир Стоилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пътната полиция с нова акция - автомобили на МВР влизат в трафика
Пътната полиция с нова акция - автомобили на МВР влизат в трафика
Путин и Макрон обсъдиха ситуацията в Украйна
Путин и Макрон обсъдиха ситуацията в Украйна