НОВИНИ

Стоилов: Трябва да сме максимално концентрирани и на ниво срещу Локомотив София

стоилов пропадането левски дължи управници тити папазов
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:08, 09.09.2022
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди гостуването "сините" на Локомотив София от десетия кръг на Първа Лига. Срещата е утре от 18.45 часа на стадиона в столичния квартал "Надежда".

"Локомотив София – Левски винаги е било отлично столично дерби. Винаги са ставали истински дербита. През тази година Локомотив направи израстване на игровия си облик. Направиха добра селекция, опитват да играят комбинативен футбол. Изпитваха затруднения с резултатите през миналия сезон, но сега са в коренно различна посока. Въпросът е ние да сме на максималната си концентрация и ниво. Имам яснота в състава, който ще вземе участие в срещата и как трябва да изглеждаме, въпросът е да го покажем по най-добрия начин на терена. За първи път в нашия отбор се създаде група от 14-15 човека, които да се конкурират за титулярно място. Ще видим кой ще стартира утре", започна наставникът.

Стоилов коментира представянето на Ивелин Попов по време на двубоя за Суперкупата с Лудогорец и домакинството на Арда Кърджали от миналия кръг на първенството. Бившият капитан на националния отбор започна като титуляр срещата със състава на Александър Тунчев, спечелена от столичани с комфортното 2:0.

"Като за първи мач след по-дълга пауза, мисля че Ивелин се стара и показа добри неща. С времето ще идва добрата спортна форма. Той може да взима по-често участие. Ако цикълът е прекалено гъст, трябва да сме внимателни. Утрешният мач е добра възможност да покаже най-доброто, без значение дали ще е титуляр", каза Мъри.

Специалистът изрази желание футболните състезание през 2022 година да приключат до 30 ноември заради предстоящото световно първенство в Катар, което БНТ ще излъчи в своя ефир.

"Изпратихме изричното си желание всички футболни състезания да приключат до 30 ноември, за да могат футболистите да имат пауза от 1 месец, след като са играли и тренирали девет месеца. Засега никой не иска да дискутира с нас тази тема. Всички първенства приключват на 15, така че очаквам при нас да е наобратно. Имаше разговори да се проведат мачове за Купата в почивни от Световното дни. Нормално е още сега да изкоментираме тази тема. Добре е отсега да се знае. При нас очаквам да е обърнато с главата надолу. Нашите бразилски футболисти не са си били в държавата почти една година", добави Станимир Стоилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Великобритания обяви национален траур до края на деня на погребението на кралицата
Великобритания обяви национален траур до края на деня на погребението на кралицата
В наводнените села все още няма вода, открита е денонощна телефонна линия за доброволци
В наводнените села все още няма вода, открита е денонощна телефонна линия за доброволци