НОВИНИ

Стоилов: Заслужена победа за Левски

стоилов заслужена победа левски
Снимка: ПФК Левски
bnt avatar logo
от БНТ
20:07, 19.03.2022
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов заяви, че тимът му напълно е заслужил победата над Локомотив (София). В двубой от 24-ия кръг на първенството „сините“ надвиха „железничарите“ с гол на Илиян Стефанов.

„Заслужена победа за нашия отбор. Имахме много ситуации и още до 15 - 20-ата минута трябваше вече да сме решили мача с две-три 100-процентови ситуации. На моменти имахме колебания в контрола на мача и на топката, но общо взето в защитата се справихме добре. В атака е видимо, че все още пропускаме ситуации и трябва да подобрим завършващия пас и удар. Като ниво и като класа, трябва да продължим да се подобряваме“, започна специалистът.

Наставникът изрази недоволство, че предстои двуседмична пауза в първенството заради двубоите на националните отбори. Според него след всяка пауза за националните отбори, Левски има колебания в първите мачове след това. Той изрази надежда повиканите 8 национала да се завърнат здрави в клуба и бързо да се пренастроят за мачовете в първенството.

„Предните паузи за мачовете на националните отбори не ни се отразиха добре, винаги имахме колебания в първите мачове след това. Сега тамън набрахме спортна форма и ритъм и дойде паузата. Дано повиканите играчи се върнат здрави. Ще се чудим как да уплътним времето на останалите играчи“, добави наставникът на „сините“.

Стоилов коментира и актуалната тема за Българския футболен съюз, заявявайки, че който и да е президент на БФС, трябва да се съобразява с Левски, защото е най-популярният клуб в страната.

„Във футбола винаги има интереси и разединения, но който и да е президент на БФС, той трябва да се съобразява с Левски. Ние сме най-популярния отбор в България и е нормално към нас да има уважение. В клуба няма кой знае какви притеснения от тази гледна точка“, завърши Станимир Стоилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С какви хиперзвукови ракети разполага Русия?
С какви хиперзвукови ракети разполага Русия?
САЩ изпращат рота "Страйкър" у нас, без оръжие за Украйна от наша страна (Обзор)
САЩ изпращат рота "Страйкър" у нас, без оръжие за Украйна от наша страна (Обзор)