НОВИНИ

Столична община приема заявки за ваксиниране от фирми

проучване българите приемат ваксинирането нещо неизбежно
bnt avatar logo
от БНТ
18:05, 04.07.2021 (обновена)
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

От утре, понеделник, Столична община ще приема заявки от фирми, предприятия, бизнес центрове, в които има поне 50 служители, които желаят да се ваксинират и ще бъде изпратен ваксинационен екип на място. На сайта на Контактния център на Столична община на 5 юли ще бъде публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят.

Продължава ваксинацията чрез мобилни пунктове, организирана от Столична община и Столичната РЗИ.

Целта е да се улесни и да се ускори процесът на ваксинация в София. Допълнителна информация за кампанията може да се получи и на телефон 0700 17 310. След подаване на заявлението, служители на Столична община ще се свържат с управителя за уточняване на организацията.

"Целта на кампанията за ваксинация на общината е да отидем по-близо до гражданите. Затова открихме и мобилните пунктове за ваксинация в парковете и търговските центрове през уикендите", каза кметът Фандъкова.

Заради високите температури и по-голяма сигурност за здравето на медицинските екипи и гражданите, от този уикенд работят следните пунктове на закрито:

Кабинети за имунизация има в търговските центрове. В тях желаещите граждани могат да се ваксинират от 13.00 до 18.00 часа.

Остава отворен ваксинационният кабинет в читалище "Асен Златаров" в квартал "Христо Ботев", район "Слатина". Пунктът в квартал "Дружба", район "Искър", ще бъде преместен от парка вътре в Дома на културата "Искър". Работното време на тези два кабинета е от 9.00 до 16.00 часа.

Мобилният ваксинационен автобус на Столичната регионална здравна инспекция също предлага имунизация на желаещите. Той променя локацията си всяка седмица.

Продължава и ваксинацията в 8 общински поликлиники (Диагностично-консултативни центрове) в София. Тя се извършва в делничните дни след предварително записване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папа Франциск е приет в болница
Папа Франциск е приет в болница
Макс Верстапен спечели Гран при на Австрия
Макс Верстапен спечели Гран при на Австрия