НОВИНИ

Столичната община отпуска 2,5 млн. лв. за ремонт на детски градини и училища

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
19:33, 23.06.2020 (обновена)
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
столичната община отпуска млн ремонт детски градини училища
Снимка: БГНЕС

Столичната община отпуска 2.5 млн. лв. от приватизационния си фонд за ремонт на детски градини и училища, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя провери новоизградената сграда към детска градина „Бърборино" в район „Красно село". През август в нея ще бъдат открити още две групи за обучение по метода "Монтесори". Това е една от 18 етернитови сгради на детски градини, които бяха преизградени напълно. 10 от тях вече изцяло са престроени.

Очаква се Общинският съвет да одобри и изваждането от капитала на Софийски имоти на един терен за детска градина в кв. „Горубляне" . А в „Красно село" с кмета вече е обсъдена подходяща сграда, която да бъде превърната във филиал. Така до края на август ще бъдат обявени още допълнителни места за неприетите деца.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Сега децата, които са били в тази сграда, са разпръснати, очаква се наесен освен групите да се върнат, да има и прием за една група 3 години, тоест ще бъдат обявени нови 25 места за прием през август. Заедно с две групи, които по идея на директора и районния кмет, екипът на градината иска да направи специална програма "Монтесори".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
10 млн. лв. за Рилския манастир и пътя до него. Борисов посети обителта
10 млн. лв. за Рилския манастир и пътя до него. Борисов посети обителта
Експерти: Важно е хотелите да работят, макар и празни
Експерти: Важно е хотелите да работят, макар и празни