НОВИНИ

Стотици населени места все още са без ток

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
06:08, 28.11.2023
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Постепенно започва възстановяването след бедствието през изминалите дни. От БДЖ казаха за БНТ, че всички основни линии работят. Усложнена остава ситуацията в общините на русенските села Борово, Две могили и Ветово. Там е обявено бедствено положение. По последни данни, електрозахранване продължава да няма в четири населени места в областта. Повечето пътища в Русенско са проходими при зимни условия. На места там, където няма електричество има проблеми с мобилните оператори и телефоните не работят. А в някои от общините все още има временни затруднения й при използването на стационарните телефонни линии.

Снощи и в община Горна Оряховица обявиха частично бедствено положение, защото в много населени места няма ток. Падналите дървета и клони пречат за разчистването на пътищата. Очаква се бедствено положение да обяви и община Сухиндол.

В сила остава частичното бедствено положение за населените места на територията на община Враца. Без електрозахранване са около 10 селища, а в селата Върбица и Тишевица хората са и без вода.

Хиляди потребители все още са без ток.

В София по информация на електропреносното дружество авариите ще бъдат отстранени до 10.30 ч. днес, а в областта, където в много малки населени места няма ток - аварийните екипи се очаква да се справят до обяд. Особено тежко с електрозахранването е положението и в Ловеч, Плевен, Монтана и Враца.

Много села в Североизточна България също са без ток. Няколко села около Сливен и Пловдив също са без ток. За 55 училища днес е неучебен ден, а в 17 училище децата ще учат онлайн.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава освобождаването на заложници от Хамас
Продължава освобождаването на заложници от Хамас
Силен и бурен южен вятър днес
Силен и бурен южен вятър днес