НОВИНИ

Страхотен Белингам вдъхнови Реал Мадрид за обрат срещу Алмерия и втори пореден успех в Ла Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:35, 19.08.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
страхотен белингам вдъхнови реал мадрид обрат алмерия втори пореден успех лига
Слушай новината

Реал Мадрид постигна втората си последователна победа като гост от началото на сезона в испанската Ла Лига, като този път надви с 3:1 състава на Алмерия.

С успеха "лос бланкос" логично оглавиха подреждането в първенството с пълен актив от 6 точки, колкото има и съставът на Валенсия, докато "червено-белите" са на последното 20-о място без актив.

Двубоят в южна Испания в съботната вечер все пак започна ударно за домакините, които още в 3-ата минута организираха светкавична контраатака, която завърши с центриране на Лукас Робертоне към Серхио Арибас, а последният с глава даде аванс на своя тим.

Мадридчани стигнаха до изравнителния гол в 19-ата минута, а негов автор стана звездното ново попълнение на тима Джуд Белингам, за когото това бе втори пореден мач, в който той бележи за новия си клуб.

В добавеното време на първата част Тони Кроос прати за втори път топката във вратата на Алмерия с хубаво изпълнение от дистанция, но впоследствие това нападение бе отменено, тъй като системата ВАР видя нарушение на Дани Карвахал в малко по-ранна фаза на атаката.

Всичко обаче бе напълно изрядно след точно час игра, когато отново Кроос беше замесен, доставяйки отлично центриране за Джуд Белингам, а английския национал с глава реализира за 2:1, носейки пълен обрат за състава на Карло Анчелоти.

До края на срещата остана време за Белингам да асистира и на Винисиус Жуниор, който с технично изпълнение от средна дистанция оформи и крайното 3:1 в полза на Реал Мадрид.

В ранния двубой от съботната програма на испанското футболно първенство Реал Сосиедад и Селта Виго не успяха да се победят и завършиха наравно 1:1 в мач, игран в Сан Себастиан.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Милена Меразчиева донесе медал на България от световното първенство по авиомоделизъм
Милена Меразчиева донесе медал на България от световното първенство по авиомоделизъм
Късен гол измъкна Борусия Дортмунд срещу Кьолн на старта на сезона в Бундеслигата
Късен гол измъкна Борусия Дортмунд срещу Кьолн на старта на сезона в Бундеслигата