НОВИНИ

Студ и мизерни условия в медицински център в Русе

bnt avatar logo
от БНТ
08:48, 13.02.2021
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Наводнени помещения, студ, мокри тавани и рушащи се стени - така изглежда сградата на действащата поликлиника в Русе. Но лекари има и в кабинетите си преглеждат пациенти.

Д-р Нериман Панджар се грижи за здравето на над 2000 души. Сред тях е Кемиле Еюбова, която зъзне, докато чака за преглед.

"Трябва да има кушетки, да седнем нещо и малко топлина например, то направо е лед. Ето седнах тук, духа", споделя Камиле Еюбова.

"Плащаме си наема и поддържаме, колкото можем. Но тези големи течове, които са по стените, тръбите са изгнили, наводняваме се непрекъснато", каза д-р Нериман Панджар - общопрактикуващ лекар.

Най-големият проблем обаче е канализацията, защото е неправилно проектирана. За да се оправи трябва сериозна инвестиция, но понеже помещението е в жилищен блок, съседите не са съгласни да участват финансово.

"Много пари искат, никой не иска да дава от живущите пари", каза д-р Нериман Панджар.

За здравното заведение отговаря общинското дружество Медицински център 1.


"Не поемат никакъв ангажимент за ремонт - нито за тоалетните, нито за чакалните, нито за външната мазилка. Хиляда пъти сме ги информирали… Гледат и вдигат рамене - нямали пари и толкова", каза д-р Нериман Панджар.

"Аз съм доволна от лекарката и сестрите, те се грижат за нас, пък нека и другите да се грижат за тях", каза Кемиле Еюбова.

Управителят на общинското дружество д-р Стоян Стоянов обясни за БНТ, че се опитват да правят ремонти, макар и усилията им понякога да остават напразни. Преди няколко години поправили покрива на здравния център, но съседи посадили там домати и той отново протекъл.

Освен това в договорите за наем с лекарите е включена клауза да правят сами текущите ремонти, затова и наемите им не са високи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корнелия Нинова: Никога коалиция с ГЕРБ
Корнелия Нинова: Никога коалиция с ГЕРБ
Спасители съветват: Избягвайте високите части на планината
Спасители съветват: Избягвайте високите части на планината