НОВИНИ

Студено и опасно ветровито време днес

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 23.01.2022
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще са между минус 9° и минус 4°, в отделни котловини - до минус 12°.

С умерен, в Дунавската равнина и в източните райони - временно силен северозападен вятър, ще продължи да нахлува по-студен въздух и ще има райони и с отрицателни максимални температури, в София - около минус 4°, в по-голямата част от страната - от 0° до 2°. Облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове, когато на места ще превалява сняг.

Облачността по Черноморието ще се задържи по-често значителна. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-северозапад. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Опасно ветровито ще бъде днес в планините, със силен и бурен северозападен вятър. На много места ще превалява слаб сняг, а по планинските проходи ще има виелици и навявания. Ще остане много студено с максимална температура на височина 1200 метра около минус 9°, на 2000 метра - около минус 16°.

В понеделник застудяването ще продължи и температурите в почти цялата страна ще останат под нулата. Ще бъде по-често облачно, на места с превалявания от сняг. През следващите дни се очаква слабо затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
6630 са новите случаи на коронавирус
6630 са новите случаи на коронавирус
Два гола в продължението донесоха ценен успех на Атлетико Мадрид
Два гола в продължението донесоха ценен успех на Атлетико Мадрид