НОВИНИ

Студено време с валежи от дъжд и сняг в близките дни

студено време валежи дъжд сняг близките дни
bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 05.03.2022
Чете се за: 01:20 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще са между минус 3° и 2°, а максималните ще се понижат спрямо вчера и ще бъдат между 3° и 8°. Ще остане предимно облачно, а на места в Южна България ще има и слаби валежи от дъжд, в югозападните райони – и от сняг. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от север-североизток.

Облачността и по Черноморието ще бъде значителна, по южното крайбрежие със слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде слабо.

И в планините ще бъде облачно, със слаби валежи от сняг. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, по най-високите части – от югозапад. Опасността от лавини извън обработените писти в ски курортите продължава да е висока. Максималната температура на 1200 м ще бъде около минус 2°, на 2000 м – около минус 6°.

В неделя ще продължи да вали, в Западна и Централна България – сняг, в източните и южните райони – все още предимно дъжд. В началото на новата седмица застудяването ще продължи и валежите почти навсякъде ще са от сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия спря сайтовете на водещи световни медии
Русия спря сайтовете на водещи световни медии
Севиля пропусна добра възможност да намали разликата с Реал Мадрид
Севиля пропусна добра възможност да намали разликата с Реал Мадрид