НОВИНИ

Сухопътните войски доставиха агрегат за ток в комплекса "Белмекен"

сухопътните войски доставиха агрегат ток комплекса белмекен
bnt avatar logo
от БНТ
15:52, 16.01.2022
Чете се за: 01:07 мин.
У нас
Слушай новината

Военнослужещи от 110 логистичен полк – Пловдив извършиха транспортиране и предоставяне на базата за подготовка на спортисти на Белмекен на агрегат за ток с капацитет 180 kW/h.

Изпълнената логистична задача е по искане на министъра на младежта и спорта Радостин Василев и по заповед на Командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

Агрегатът е разположен перманентно в 20-футов контейнер, което значително улеснява транспортирането му, извършено с контейнеровоз, базиран на автомобил Мерцедес-Бенц „Актрос“.

Предвидено е агрегатът да осигурява алтернативно захранване на Високопланински спортен комплекс „Белмекен“ и да бъде на разположение до отпадане на съответната необходимост. Обслужването му е поверено на специалистите от базата.

С изпълнението на тази логистична задача военнослужещите от Сухопътните войски значително допринесоха за осигуряване на непрекъснат тренировъчен процес на спортистите от няколко национални отбора - на България, Норвегия, Русия и Сърбия, които се подготвят в базата на Белмекен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Младите "лъвици" завършиха Балканиадата с чиста победа над Албания
Младите "лъвици" завършиха Балканиадата с чиста победа над Албания
Семейство Джокович: Гордеем се с Новак
Семейство Джокович: Гордеем се с Новак