НОВИНИ

Сутрешни мъгли и слънчево време следобед ни очакват през новата седмица

Снимка: Canva
bnt avatar logo
от БНТ
12:19, 25.10.2024
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Тази сутрин почти навсякъде температурите бяха положителни, в това число за пореден ден и в планините - 3° е минималната температура на връх Ботев, на Мусала и на Мургаш, колкото беше сутринта и в Пловдив. На Черни връх - колкото във София и Русе - 3°.

Максималните обаче ще останат без съществена промяна спрямо вчера - от 16° до 21°, в София - около 18°. Ще се задържи слънчево, със слаб до умерен вятър, с посока от изток-североизток, по Черноморието - от север-североизток.

През нощта ще бъде безоблачно и почти тихо и утре сутринта на места в низините, котловините и около водните басейни ще има мъгли. Минималните температури в повечето райони ще са между 1° и 6°, малко по-ниски в котловините, в София - около 3°.

Максималните температури в събота ще са една идея по-високи - от 18° до 23°, в София - около 20°. Ще бъде слънчево, след обяд в западните райони с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб вятър от изток-североизток.

По Черноморието - от изток-югоизток. И там ще бъде слънчево, със сутрешни мъгли. Максималните температури ще са между 16° и 19°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще отслабне.

Предимно слънчево ще се задържи и в планините. Ще духа слаб вятър, с посока от изток-югоизток.

В курортите температурите ще се повишат и максималните ще са от 13° на Алеко, 15-16° в Пампорово и Боровец и до 18° в Банско.

В неделя, както и в началото на новата седмица, сутрин в Източна България, на места в низините и в отделни котловини има мъгли, но през деня ще бъде слънчево. Предстои и слабо затопляне - във вторник минималните температури в повечето райони ще бъдат вече между 5° и 10°, а максималните - от 19° до 24°. В сряда отново ще се понижат с няколко градуса, не са изключени и изолирани слаби превалявания.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Красимир Дунев бе избран за член на Съвета на международната федерация по гимнастика
Красимир Дунев бе избран за член на Съвета на международната федерация по гимнастика
Фернандо Алонсо пропуска първата свободна тренировка преди Гран при на Мексико във Формула 1
Фернандо Алонсо пропуска първата свободна тренировка преди Гран при на Мексико във Формула 1