НОВИНИ

Сутрешният блок на БНТ 1 със специално издание за изборите в САЩ

bnt avatar logo
от БНТ
12:24, 03.11.2020
Чете се за: 01:15 мин.
У нас

На 4 ноември 2020 г. екипът на сутрешния блок на БНТ 1 „Денят започва“ ще проследи в реално време резултатите от изборите за американски президент.

Точно в 6:00 ч. сутринта, водещата Христина Христова и гостите ѝ анализатори и експерти в различни области ще се опитат да прогнозират как изборът на Америка ще се отрази на световния ред, на сигурността, на външната политика и на битката с COVID-19. Как реагира Европа, Азия и Русия?

Зрителите на БНТ ще имат възможност не само да научат резултатите, но да видят и разберат повече детайли от специалните пратеници на обществената телевизия в САЩ.

Александър Марков, Цветелина Йорданова и операторите Владимир Богдански и Атанас Атанасов. Те ще включат от две места – от Белия дом и от щаба на Байдън.

В своите репортажи на живо ще ни покажат първите реакции на кандидатите и на американците.

Какво бъдеще очаква САЩ и как изборът ще се отрази на американското общество – ще прогнозират за БНТ още анализатори и журналисти от различни точки в Америка.

„Денят започва“ ще продължи до 9:30 ч., за да може да покаже на зрителите максимално пълна картина след края на изборите.

БНТ следи изборните процеси в САЩ и в новинарските емисии „По света и и у нас“, както и в другите актуалните предавания. В реално време това се случва и в специалната секция на сайта www.bntnews.bg - „САЩ 2020“, както и на дигиталната новинарска платформа BNTNEWS, която може да изтеглите за Android и iOS.

„САЩ 2020“ съществува от 4 месеца и там могат да се открият не само актуалните новини. Аудиторията може да се ориентира добре и да разбере спецификата на американския изборен процес и политическата ситуация в САЩ.

Паралелно с това БНТ пуска и своя нов подкаст „Американската мечта“ – един проект, в който двама редактори от международния отдел на нюзрума на БНТ – Биляна Бонева и Милен Атанасов – ще разкажат историите на хора с различни професии, на различна възраст и от различни националности.

Всички те ще бъдат обединени от тяхното разбиране за американската мечта. Следете всички епизоди на поредицата „Американската мечта“ с Биляна Бонева и Милен Атанасов, достъпни за слушане в Spotify, Аpple Podcasts, Google Podcasts, Soundcloud, както и на обновените сайтове www.bnt.bg и www.bntnews.bg.

Spotify: https://rb.gy/pcrwez

Soundcloud: https://rb.gy/rxfcui

Аpple Podcasts: https://rb.gy/3j6pje

Google Podcasts: https://rb.gy/cvueih

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция с допълнителни ограничения заради усложнената обстановка с коронавируса
Гърция с допълнителни ограничения заради усложнената обстановка с коронавируса
Себастиан Курц: Демокрацията ще бъде защитена
Себастиан Курц: Демокрацията ще бъде защитена