НОВИНИ

"Светът и ние" - гледайте най-важните акценти и подробности от международните новини

bnt avatar logo
от БНТ
09:14, 08.09.2020
Чете се за: 01:20 мин.
У нас

Новото международно предаване "Светът и ние" тръгва в ефира на БНТ от тази седмица.
Евгения Атанасова, водещ: Да започнем с това кога зрителите могат да гледат предаването? Всеки делничен ден, точно в 16:40ч., лесно за запомняне.

Йоана Левиева, водещ: Какво да очакват, най-интересното от целия свят, мисля че в този момент, в който всички сме обединени от борбата срещу една световна криза, каквато е Ковид, е много важно да знаем какво става навсякъде по света, а не само непосредствено близо до нас.

Евгения Атанасова, водещ: Това какво се случва по света ни отваря очите за много неща, разбираме не само какво се случва, но и защо се случва, така ще можем да бъдем свързани със всички тези процеси, които през цялото време се развиват, ще можем действително да бъдем истински граждански участници и ние в тези световни процеси, знаейки всъщност за какво става дума.

Йоана Левиева, водещ: Ако мога да допълня нещо, предаването ни специално ще гледа и към нашите съседи, какво става в околните държави, където ние отиваме много често по работа, на разходка, на ваканция. Ще се стремим да разказваме за тях, не само за политиката, но и за всичко останало, което там се случва.

Евгения Атанасова, водещ: И много важно, ще имаме много сътрудници, наблизо и далеч, така че от първа ръка наистина да може да разбираме нещата в тяхната същност, в тяхната динамика. Първите теми сами се хвърлят върху нас, разбира се Беларус, разбира се американските избори, разбира се новото правителство в Македония. Тази седмица ще видите много неща, но също така и репортажи за бизнеса заедно с Румъния. Очакват ви интересни теми.

Йоана Левиева, водещ: Това е предаване на така наречената международна редакция на нюзрума на БНТ, така че заедно с нашите колеги, които работят там ще използваме всички възможни източници на информация, например точно днес колежката ни Теодора Гатева записа участник в протестите в Беларус, всякакви такива неща ще показваме.

Евгения Атанасова, водещ: Преди коронавируса всъщност ние не си давахме сметка колко много процеси, които се случват включително и много надалеч, ни засягат съвсем пряко. Мисля, че на всяка точка от земята се случват ежедневно неща, важни за политиката, важни за екологията, важни изобщо за бъдещето на човечеството.

Стажант-репортер: Софи Цветкова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва заключителният кръг от преговорите за Брекзит
Започва заключителният кръг от преговорите за Брекзит
40 доживотни присъди получи терорист в Турция
40 доживотни присъди получи терорист в Турция