НОВИНИ

БНТ стартира новия телевизионен сезон с нови предавания

Милена Кирова
от Милена Кирова
18:39, 07.09.2020
Чете се за: 01:25 мин.
Още
Снимка: Деси Кулелиева

В навечерието на новия телевизионен сезон новините "По света и у нас" се излъчват за първи път от изцяло обновеното трето студио "Академик Хачо Бояджиев". В ефира на БНТ стартират и нови предавания - на регионална тематика през международна политика до развлечение. Актуалната публицистика - запазената територия за анализи и коментари, също се завръща тази седмица.

Ново, модерно, интерактивно - обновеното трето студио - дава много възможности.

Станислав Терзиев - режисьор: В студиото ще могат да бъдат комбинирани водещи, включвания, репортери, 3D реалности, графики.

Разчупено и раздвижено, студиото има нова конфигурация на видеостените.

Станислав Терзиев - режисьор: В студиото в момента е докарано най-доброто осветление, което съществува на телевизионния пазар. Има възможност за виртуалност, така че стартира новият сезон с новите съвременни технологии в телевизионното производство и телевизионния ефир.

Нов сезон - ново предаване - "България в 60 минути"...

Мариана Векилска - водеща на "България в 60 минути": За мен е много ентусиазиращо и вдъхновяващо да обърна внимание на всички точки на България, където има толкова много места за посещаване, има толкова много събития, толкова много забавления. Няма да има политика, защото политика има абсолютно навсякъде другаде.

Главните действащи лица ще са репортерите от телевизионните центрове, кореспондентите на БНТ и техният разказ.

"Много разчитаме на тях, на техния ентусиазъм, на техния заряд, на тяхното чувство за хумор и на техния авантюризъм и способността им да намират и да разказват интересни истории", изтъква Мариана Векилска.

Отвъд държавната граница, ще ви покажем и разкажем за събитията, които вълнуват милиони.

Евгения Атанасова - водеща на "Светът и ние": Всяка минута по света се случва нещо, което касае или лично нас или нашите близки. Мисля,че абсолютно се убедихме в това по време на коронавируса. Видяхме колко свързан е света.

Евгения Атанасова и Йоана Левиева ще търсят обяснението на случващото се с коментари от близо и далеч всеки делничен ден от 16:40 до 17:00 часа в предаването "Светът и ние".

Евгения Атанасова - водещ на "Светът и ние": БНТ наистина ще запълни една много сериозна дупка на място само и единствено за международна политика, която да обяснява не само какво се случва, но и защо се случва и как това влияе на нас.

В ефира се завръщат и любими предавания - "100% будни" - всеки ден след новините в 9 сутринта, а времето за култура в ефира започва в 11. И развлекателната програма на БНТ има своите нови лица - Орлин Горанов с "Последният печели" и Митко Павлов със "Събота вечер". Така изборът от 8 септември е само един - БНТ 1.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Намериха обесен издирвания курсант от Академията на МВР
Намериха обесен издирвания курсант от Академията на МВР
Има ли полицейско насилие срещу протестиращи в Беларус?
Има ли полицейско насилие срещу протестиращи в Беларус?