НОВИНИ

Пожарът в "Свилоза" е локализиран, но огнеборците остават на пост

bnt avatar logo
от БНТ
18:10, 07.09.2020
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Пожар горя в химическия комбинат "Свилоза" край Свищов. Пламъците са обхванали около 800 кв. метра от открит склад за дървесина. В ранния следобед огънят беше локализиран, но вятърът допълнително затруднява работата на огнеборците. Няма пострадали хора. От няколко месеца предприятието не работи.

Пламъците избухнали около 8 часа тази сутрин от склада, в който се съхранява дървесина.

Ст. комисар Красимир Кръстев - началник ОД ПБЗНС: "Образува се към момента голяма жара и това ще окаже около 2-3 дни да дежурим тук, тъй като ще има въглени, които виждаме, че от време на време излиза вятър и ще има възможност да се разпространи в съседство!"

Около 50 огнеборци с 8 противопожарни автомобила от няколко съседни дирекции се включиха в гасенето на огнената стихия. На място бяха докарани 4 водоноски и влак с 50 това вода, от който противопожарните автомобили презареждаха!

Водоноските бяха пренасочени от Община Свищов, тъй като до вчера заради поредната авария на централния водопровод бяха разпределени по засегнатите квартали. На място работят и няколко измервателни станции, които следят за замърсяване на въздуха над Свищов.

Генчо Генчев - кмет на Община Свищов: "Още от сутринта измервателната станция започна дежурства. Към този момент нямаме абсолютно никаква промяна на показателите на въздуха над град Свищов!"

Причините за пожара тепърва ще се изясняват.

Иван Ганев - търговски директор "Свилоза" - град Свищов: "Нашите предположения за момента са, че пожарът е възникнал от кори, които са се самозапалили."

Производството в химическия комбинат беше спряно в края на юни заради сериозна авария.

Репортер: Мирела Дончева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има ли полицейско насилие срещу протестиращи в Беларус?
Има ли полицейско насилие срещу протестиращи в Беларус?
Жена загина при тежка катастрофа на магистрала "Марица"
Жена загина при тежка катастрофа на магистрала "Марица"