НОВИНИ

Светлана Каменова: Има още какво да покажа

светлана каменова класира четвъртфиналите европейското бокс жени будва
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:45, 01.11.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Светлана Каменова се завърна на финал на Европейско първенство след 8 години пауза. В много здрав мач опитната ни националка загуби от бронзовата олимпийска медалистка Ирма Теста в категория до 57 килограма.

„Доволна съм. След толкова години отсъствие и след операцията, която претърпях през лятото, личният ми треньор се справи отлично, вкарвайки ме обратно във форма, само за два месеца. Дори се шегувахме, че ако някой успее, след всичко това, да се справи по-добре, да заповяда на мое място и да играе финал на Европейското първенство. Ирма е изключително класна състезателка. С нея се познаваме от много години, играли сме няколко мача, тя е №1 в Европа в момента. На този етап успя да ме излъже, но следващият път ще бъде по-различно. Гоним се една друга. В даден момент тя печели, в друг аз. Всичко е до стратегия“, каза Каменова.

Тя посочи и трите фигури, които я върнаха на ринга след 3 години пауза.

„Борислав Георгиев, Стойка Кръстева и Ангел Ангелов ме убедиха, че трябва да се върна и има какво още да дам на ринга. Три години не са малко време, но през този период аз бях постоянно в залата, в ролята на треньор. Но ми липсваше усещането да съм обратно в ринга“.

А относно битката за Париж 2024, Светлана заяви: „Имам сили да дам всичко най-доброто от себе си, че и една идея отгоре. Но какво ще стане, не мога да кажа. Важно е да направим хубава база, след това да намерим правилните спаринг партньори, за да се готвим. Ако го направим, след това ролята е на Борислав Георгиев да направи план и аз да го следвам стриктно“.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разглеждат се 5 терена за новата детска болница
Разглеждат се 5 терена за новата детска болница
Мартин Георгиев с нов цял мач за Барселона в младежката Шампионска лига
Мартин Георгиев с нов цял мач за Барселона в младежката Шампионска лига