Светлана Тихановская ще посети Европейския парламент

от БНТ , Източник: БГНЕС
22:18, 16.09.2020
Чете се за: 00:46 мин.
По света
светлана тихановская посети европейския парламент
Снимка: Архив/БГНЕС

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли покани Светлана Тихановская в Европейския парламент, съобщава ТАСС, позовавайки се на негово съобщение в Туитър.

"Днес разговарях със Светлана Тихановская за ситуацията в Беларус, която предизвиква дълбока загриженост. Тя прие поканата ми за Европейския парламент", пише той и допълва: "Европейският парламент се обединява в подкрепа на хората в Беларус, които се борят за демокрация, за да могат свободно да избират бъдещето на своята страна".

В четвъртък Европейският парламент възнамерява да гласува за резолюция, призоваваща институциите на ЕС да наложат строги санкции, да лишат Беларус от източници на чуждестранни заеми, да отменят решението за провеждане на световно първенство по хокей на лед в страната, да осъдят подготовката за пускането на белоруската атомна електроцентрала, да подсилят подкрепата за антиправителствените сили в тази страна. включително чрез провеждане на "международна конференция на дарители на помощ за белоруската опозиция".

Светлана Тихановская вече е участвала в заседанието на комисията по външни работи на ЕП на 25 август чрез видеовръзка. Тя прочете от листа призив към членовете на ЕП на английски език, но не отговоря на въпроси.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Мъж запали жена си докато спи, ревнувал я болезнено
Мъж запали жена си докато спи, ревнувал я болезнено
Между 70 и 90% е спадът на чуждите туристи у нас през лятото
Между 70 и 90% е спадът на чуждите туристи у нас през лятото