НОВИНИ

Светослав Дяков: Смятам, че Лудогорец отново ще е шампион

светослав дяков смятам лудогорец отново шампион
bnt avatar logo
от БНТ
12:34, 05.02.2023
Чете се за: 05:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият капитан на Лудогорец и националния отбор на България Светослав Дяков, който в момента е част от треньорския щаб на разградчани гостува в предаването "Арена спорт", за да коментира всичко случващо се около българския шампион седмица преди рестарта на първенството.

Дяков говори за това как е преминала подготовката на "орлите" в Турция и разкри как е бил приет обратно в клуба, с който спечели 10 шампионски титли на България.

"Треньорското ръководство е доволно от контролите и свършената работа по време на лагера. Единственият неприятен отенък са двете тежки контузии - на Рик Джонатан и Диниш Алмейда. За съжаление, те също са част от играта и трябва да се адаптираме въпреки тези моменти", започна Дяков.

"Благодарен съм, че ме приеха добре в клуба. Щастлив съм, че отново мога да бъда част от екипа на най-добрия български отбор. Чувствам се добре. За мен това е нещо ново, интересно, имам много да науча, но пък аз съм амбициозен и нищо не ме притеснява. Доволен съм от видяното в Турция и като организация, и като отношение. Моята работа е да помагам на клуба, за да върви той напред", допълни бившият футболист.

Светослав Дяков коментира и зимната селекция в Лудогорец, както и какви са шансовете на тима отново да триумфира с шампионската титла в края на сезона.

"Лудогорец се стреми да заздрави своя състав. Беше видно след първия полусезон, че има нуджа от подкрепление. Предполагам, че ще има още 1-2 трансфера, но това не означава, че нивото на сегашните състезатели е слабо. Доволни сме от абсолютно всички, но за да се гонят поставените цели има нужда от един широк състав. Знаете, че продължаваме в Европа, а там задачата е да отстрани следващия съперник, а за това са нужни качествени и подготвени футболисти", заяви помощник треньорът на Лудогорец

"Смятам, че Лудогорец отново ще е шампион. Едва ли обаче има някой, който в момента да се наеме да каже кой ще спечели титлата. ЦСКА води с една точка пред нас, но всичко е в ръцете на нашия отбор. Има и други стойностни отбори, които са малко по-назад. Ако Лудогорец иска да изглежда така, както иска, трябва да повиши нивото и да намери постоянството, защото то печели шампионата", сподели Дяков.

Бившият футболист даде и своето мнение по въпроса защо през последните няколко сезона разградчани не успяват да стигнат до заветната си цел, а именно групите на Шампионската лига.

"Истината е, че се смени цяло едно поколение. Мен ме няма от година и половина в Разград и в момента не познавам много от футболистите в отбора, защото не съм играл с тях. Привлякоха се малко повечко футболисти и в същото време много лесно се освободиха част от опитните състезатели. Да, може би, беше време за освежаване на отбора, но когато излязат толкова сериозни фигури става много трудно за един отбор. Според мен този отбор ще има нужда от време, за да намери своите нови лидери и своя облик. Лидерът е този човек, който обединява, помага в трудни моменти и не го е страх. Този отбор на Лудогорец обаче не окомплектован, както всички искаме. Надявам се всички да допринесем за това отборът отново да радва по европейските терени", заяви бившият капитан на Лудогорец, който на два пъти игра с "орлите" в груповата фаза на най-престижния европейски клубен турнир.

Накрая Дяков даде и своята прогноза за церемонията "Футболист на годината", която е по-късно тази вечер: "Не мога да кажа кой ще спечели, защото това го определят спортните журналисти. Надявам се всеки да е гласувал безпристрастно. Който е най-заслужил, той ще бъде първи", завърши Светослав Дяков.

Цялото интервю със Светослав Дяков гледайте във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Венци Стефанов: Ще гоним участие в Европа
Венци Стефанов: Ще гоним участие в Европа
НС на БСП се отложи - членове отказаха да се регистрират, други не могли да стигнат заради снега
НС на БСП се отложи - членове отказаха да се регистрират, други не могли да стигнат заради снега