НОВИНИ

Светослав Ковачев: През Купата е по-лесно да се атакуват евротурнирите

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:57, 30.01.2023
Чете се за: 04:05 мин.
Спорт
светослав ковачев купата лесно атакуват евротурнирите
Слушай новината

Футболистът на Арда Кърджали Светослав Ковачев даде интервю за клубния сайт, в което говори за подготовката на тима в Турция, както и предстоящия рестарт на българското първенство.

Според Ковачев Арда вече и изградил своя облик и това се е видяло най-вече в контролата срещу Заря Луганск, спечелена от кърджалии с 2:1.

"Получи се хубав мач със Заря Луганск. Видяхте, че през първото полувреме започнахме доста интензивно и логично се стигна до тези две попадения на Палмарес и на Боруков. Вижда се, че отборът вече има своя облик, а в останалите дни до началото на първенството съм сигурен, че ще бъдат изчистени всички детайли, които не се харесват на старши треньора. Определено ще е доста сериозна контрола срещу Динамо Москва. Но само да кажа, че и първите две контроли, които играхме също са срещу сериозни противници. Особено днешната, Заря е многократен участник в европейските клубни турнири. От тези проверки ние само можем да имаме полза, без значение какъв е резултатът. В първите два мача е за нас", коментира юношата на Спартак Плевен и Лудогорец.

24-годишният футболист разкри, че в началото на зимната подготовка се е разболял от грип, който е бил и причината той да не играе в първите две контроли на тима.

"Точно когато се събрахме за първа тренировка, се разболях от много лош грип. Знаете каква е обстановката в България. Наложи се да се лекувам и изостанах с тренировъчния процес. Сега благодарение на кондиционния треньор Антон Дончев наваксвам и се надявам да се включа в една от последните две контроли. Не е приятно да гледаш как другите играят а ти си болен с температура, но такъв ми е късметът", сподели полузащитникът.

Светослав Ковачев говори още и за шансовете на Арда отново да стигне до евротурнирите, които в момента минават през евентуален триумф за Купата на България, където в четвъртфиналите кърджалии ще играят срещу ЦСКА 1948.

"Принципно през Купата е по-лесно да се атакуват евротурнирите, защото са по-малко мачове. Но там нямаш право на грешка. Що се отнася до първенството, според мен и там имаме шансове, както знаете седмото място дава право на участие в бараж. Ние такъв вече спечелихме веднъж и можем да кажем, че имаме опит. Но вижте определено битките както за Купата, така и за първенството ще са сериозни. Хубаво е, че тук в Анталия има доста български отбори и следим кой как се подготвя", заяви Ковачев.

Накрая бившият български национал призова феновете на Арда да подкрепят отбора по време на пролетния полусезон.

"Искам да призова нашите фенове да ни подкрепят и заедно да се поздравяваме с победите. Със сигурност ще има трудни моменти, но тогава е най-важно да покажеш, че наистина обичаш своя отбор. Както се казва нека те са нашият 12-ти играч", завърши Светослав Ковачев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МЗ: Директорът на УМБАЛ "Св. Иван Рилски" остава на поста си
МЗ: Директорът на УМБАЛ "Св. Иван Рилски" остава на поста си
Издирват радиоактивна капсула в Австралия, случайно паднала от камион
Издирват радиоактивна капсула в Австралия, случайно паднала от камион