НОВИНИ

Светослав Вуцов: Усещам израстване, изиграхме добри контроли

светослав вуцов усещам израстване изиграхме добри контроли
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:56, 30.03.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Стражът на националния ни отбор по футбол - Светослав Вуцов, направи равносметка на двете контролни срещи, които "лъвовете" изиграя в Катар.

"Трикольорите" се завърнаха днес от Доха, където премериха сили с домакина на предстоящото Световно първенство и със световния вицешампион - Хърватия. Двете срещи завършиха със загуби от по 1:2 за селекцията на Ясен Петров.

Вуцов, който бе под рамката на вратата на двубоя с "ватрените" изрази съжаление, че тимът ни е успял да постигна добър резултат в контролите с Катар и Хърватия.

Според младока, националите не са отстъпвали по нищо на съства на Златко Далич и са имали своите шансове да отбележат още попадения във вратата на хърватите, но малшансът им е попречил. Той добави, че българският футбол е по-бавен и с повече накъсвания, отколкото мачовете в Европа.

"Добре се чувствам, изиграхме две добри контроли, за съжаление без да постигнем добър резултат. Играхме като равен с равен с хърватите, накрая не ни стигнаха силите и загубихме мача. В България играем по-бавно отколкото в Европа, повече се накъсват мачовете. Видяхме, че когато бяхме с човек повече, а и като останахме с един по-малко, имахме своите ситуации, но малшанс.", започна вратарят на Славия.

Вуцов-младши отдаде загубата от Катар на детински грешки в защита и на топлото и влажно време в страната. Стражът завърши с думите, че усеща израстване и е натрупал опит в двубоите с Хърватия.

"Катар бяха домакини, бяха по-аклиматизирани с времето, направихме детински грешки и, за съжаление, загубихме. Усещам израстване, да, трупам опит в европейските мачове“, завърши Светослав Вуцов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разпространиха кадри, показващи тормоз на руски военнопленници в Украйна
Разпространиха кадри, показващи тормоз на руски военнопленници в Украйна
Ясен Петров: Ако искаме да успеем, трябва да играем като колектив
Ясен Петров: Ако искаме да успеем, трябва да играем като колектив