НОВИНИ

Световен рекорд за Австралия в смесената щафета на 4х100 м свободен стил

плуване гръб басейн лого
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:02, 25.06.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Със световен рекорд смесената щафета на Австралия на 4х100 м свободен стил извоюва на Австралия златния медал на планетарния шампионат в Будапеща.

Квартетът Джак Картрайт, Кайл Чалмърс, Мадисън Уилсън и Моли О'калахън детронира САЩ от световния връх с време 3:19.38 мин. Новото най-добро постижение в дисциплината е с две стотни под предишния световен рекорд, държан именно от американците.

В отсъствието на Кейлъб Дресел щатите останаха 3-и, победени от Канада в битката за сребърния медал.

Кейти Ледецки също продължи да пише история. Тя бе недостижима на 800 м свободен стил и спечели общо 4-и златен медал в Будапеща. Американката е единственият плувец в историята с пет поредни титли в една дисциплина от световни първенства. Тя спечели 19-ия си златен медал от световни първенства, като по този показател я превъзхожда единствено Майкъл Фелпс с 26.

Любимецът на домакините Крищоф Милак спечели златния медал на 100 метра бътерфлай в отсъствието на големия си конкурент Дресел. Шведската звезда Сара Шьострьом може да се похвали с 4-а поредна световна титла на 5 м бътерфлай.

Във финала на 50 м свободен стил за мъже състезаващият се за Гърция Кристиан Голомеев, син на големия български плувец Цветан Голомеев, остана осми с 21.89 секунди.

Автор: Бюлент Мюмюнов

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цената на свещите нараства двойно
Цената на свещите нараства двойно
Близо 200 котки от различни породи на изложба в София (Снимки)
Близо 200 котки от различни породи на изложба в София (Снимки)