НОВИНИ

Световен шампион си тръгна от Байерн (Мюнхен)

световен шампион тръгна байерн мюнхен
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:47, 30.05.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Френският национал - Корентен Толисо, напусна клубния си Байерн (Мюнхен) след пет изключително успешни сезона на "Алианц Арена".

Толисо, който е световен шампион с "петлите" от Мондиал 2018 в Русия, премина в колоса от Бавария през 2017 година от Олимпик Лион. Той изигра 118 мача с екипа на Байерн, като се разписа 21 пъти. По време на престоя си в Бавария, Толисо спечели 5 пъти Бундеслигата, 2 пъти Купата на Германия и 4 пъти Суперкупата на страната. През 2020 година триумфира в Шампионската лига, спечели Суперкупата на Европа и вдигна титлата от Световното клубно първенство.

"Клубът благодари на Толисо за усилията и отдадеността, които демонстрира към кауза на Байерн", заяви изпълнителният директор на "баварците" - Оливер Кан.

"С Корентен прекарахме пет успешни години заедно. Той премина през много трудности и даде всичко от себе си за клуба. Пожелавам му успех в бъдещото му начинание", каза от своя страна спортният директор на Байерн - Хасан Салихамиджич.

"Вече трябва да обърна нова страница. Голямо благодаря за тези пет красиви години, които ми донесоха толкова много на спортно и лично ниво", написа самият Толисо в социалните мрежи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ИТН: Планът за еврото да влезе в сила, само след като НС приеме анализ за ефектите
ИТН: Планът за еврото да влезе в сила, само след като НС приеме анализ за ефектите
Ергюнал Себахтин е европейски вицешампион по бокс
Ергюнал Себахтин е европейски вицешампион по бокс