НОВИНИ

Световният №1 Яник Синер на първи финал в Шанхай

Италианецът се наложи с 6:4, 7:5 над Томас Махач (Чехия) и след час и 44 минути игра за първи път в кариерата си ще спори за трофея в китайския мегаполис.

Станко Димов
от Станко Димов
13:57, 12.10.2024
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
яник синер обърна мартин ечевери шанхай
Снимка:
Слушай новината

Световният №1 Яник Синер се класира за финала на Мастърс 1000 турнира на твърди кортове в Шанхай. Италианецът се наложи с 6:4, 7:5 над Томас Махач (Чехия) и след час и 44 минути игра за първи път в кариерата си ще спори за трофея в китайския мегаполис.

„Мисля, че всички видяхме колко много талант притежава той, колко енергия и мощ има в ударите му. Трябваше да бъда внимателен във всеки сервис-гейм, защото неговите ретури са изключително бързи и агресивни“, коментира Синер в интервюто на корта, визирайки представянето на опонента му Махач.

„Просто се опитвах да остана във всяка точка, да видя какво ще се случи, точно както стана в последния гейм. Опитвах се да отигравам всяка топка с максимален интензитет и съм щастлив от представянето си. Хубаво е отново да си на финал“, каза още Синер, който преди няколко дни отстъпи пред Карлос Алкарас в двубоя за трофея на АТР 500 турнира в Пекин (Китай).

С представянето си в Шанхай и отпадането на Алакарас Синер си гарантира запазването на първото място в света до края на сезона. Така той ще стане първият представител на Италия с подобно постижение.

Победата днес беше 64-та за Синер от началото на сезона. Негов опонент във финала ще бъде Новак Джокович (Сърбия) или Тейлър Фриц (САЩ).

Световният №1 е в търсене на седма титла за сезона, както и трета от турнир от Мастърс 1000 сериите след Маями и Синсинати.

„Чувствам се както в Маями, където също удрях топката много добре. В Синсинати беше малко по-различно. Условията за игра бяха необичайни, имаше силен вятър, беше много трудно да се играе там. Там беше повече психология. Тук също седмицата е важна от ментална гледна точка. Опитвам се да остана спокоен. Знам, че дните не се повтарят по един и същи начин. Предстои ми финал, на който се надявам да покажа най-добрия си тенис и да спечеля“, коментира още Синер.


Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Букайо Сака отпадна от групата на Англия за мача срещу Финландия
Букайо Сака отпадна от групата на Англия за мача срещу Финландия
Шестима души са ранени в Германия при катастрофа на полицейски автомобил
Шестима души са ранени в Германия при катастрофа на полицейски автомобил